Gyurcsány: Sínen vagyunk a 2010-es euróhoz

Vágólapra másolva!
Magyarország sínen van ez euró 2010-es bevezetéséhez - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az Európai Bizottság bírálatára reagálva. A bizottság szerint Magyarország nem tesz elég sokat az euróövezeti tagsághoz szükséges pénzügyi-költségvetési célok eléréséért.
Vágólapra másolva!
Szigorúbb gazdaságpolitikát kér az EU/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20041222szigorubb.html

Magyarországnak mindenekelőtt a tulajdon követelményeit kell kielégítenie, és csak utána akarunk eleget tenni Brüsszelnek - mondta Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint további intézkedésekre van szükség, de kijelentette, hogy Magyarország "célra tart". 2007-08-ra, amikor meg kell felelnünk a maastrichti feltételeknek, majd meg fogunk felelni - ezt közöltük Brüsszellel is - mondta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szerint kormányának ki kell elégítenie a magyar állampolgárok jogos igényeit, miközben egyensúlyban kell tartania a gazdaságot. Meg kell találnunk a jó középutat a társadalmi programok, az adócsökkentés, a növekedés fenntartása és a deficitcsökkentés között, mondta. Úgy vélem, éppen ezt tettük - tette hozzá a miniszterelnök.