Nem csökken idén a működőtőke-beáramlás

Vágólapra másolva!
Idén legalább akkora lesz a Magyarországra beáramlott külföldi működő tőke szintje, mint tavaly, mondta Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nemrég kinevezett politikai államtitkára egy sajtóbeszélgetésen csütörtökön Budapesten. Kutatóintézetek becslése szerint a külföldi közvetlen tőkebefektetések értéke az elmúlt évben mintegy 4 milliárd eurót tett ki.
Vágólapra másolva!

Dióssy Gábor szerint komoly technológiai beruházások valósulhatnak meg a közeljövőben Magyarországon. Részleteket nem árult el, arra hivatkozva, hogy óriási a verseny a befektetők között. Az idén az év végéig átkerülnek a folyamatban lévő autópálya-szakaszok kivitelezői szerződései a Nemzeti Autópálya Rt.-től (NA Rt.) az Állami Autópályakezelő Rt.-hez (ÁAK Rt.) - közölte a politikai államtitkár. Így ezt követően az NA Rt. elsősorban az autópálya-építések műszaki, beruházó-előkészítésben vesz majd részt. Dióssy Gábor szerint őszre a finanszírozás rendszere is teljesen átalakul.

Az államtitkár szerint átfogó ingatlanfejlesztési terveket kellene végrehajtani a MÁV-nál külső tőkebevonással. Sok olyan ingatlan van, ahol a tulajdonos kiléte sem tiszta, tette hozzá.