A lovin razziáztak a munkaügyisek

Vágólapra másolva!
Kilenc személyt állítottak elő a rendőrök egy, a budapesti lóversenypálya helyén tartott építkezésről. Az építés területen a munkaügyi felügyelet tartott ellenőrzést. Hasonló ellenőrzéseket hetente végeznek általában olyan építkezéseken, ahol nagy valószínűség szerint feketemunkásokat foglalkoztatnak.
Vágólapra másolva!

Kilenc személyt állított elő a rendőrség csütörtökön délelőtt egy munkaügyi ellenőrzésen a budapesti Kerepesi úton, a lóversenypálya helyén folyó építkezésen - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A munkaterv szerinti szokásos ellenőrzést tartott a lóversenypálya helyén folyó építkezésen a Közép-Magyarországi Munkaügyi Felügyelőség - közölte Gerőfi László igazgató az ellenőrzés megkezdését követően.

Elmondta, hogy a rendőrséggel együtt kezdődött akció célja egyrészt a közrendvédelmi és idegenrendészeti előírások betartásának, másrészt a munkaszerződéssel, bejelentéssel, külföldiek esetén a munkavállalási engedéllyel történő foglalkoztatás ellenőrzése. A rendőrség a helyszín biztosításában is segítséget adott a munkaügyi felügyelőknek.

Gerőfi László elmondta: az eredményekről részletesen csak délután tud beszámolni. Hasonló ellenőrzéseket hetente többször is végeznek, főként az olyan munkaterületeken, ahol gyakori a feketefoglalkoztatás. A feketemunka ellenőrzése kiemelt feladata a regionális munkaügyi felügyelőségeknek.