Vágólapra másolva!
Október 20-án kezdődhetnek a bértárgyalások az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT). Kiss Péter munkaügyi miniszter elmondta: a cél az, hogy a közeljövőben a bérfizetést és a kollektív szerződések teljesítését is számon lehessen kérni a munkáltatóktól. Ugyanakkor a miniszter szerint a kormány kész arra, hogy az OÉT-tel a konvergenciaprogram végrehajtásáról is egyeztessen.
Vágólapra másolva!

Október 20-án kezdődhet a tárgyalás az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) szakbizottságaiban a jövő évi költségvetésről és az országos bérajánlásról - közölte Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter egy csütörtöki budapesti, szakszervezeti rendezvényen.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete országos értekezletén a miniszter elmondta: céljuk, hogy a következő hónapokban módosítsák a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt. Többek között azért, hogy a munkaügyi felügyelők ne csak a minimálbérek, de általában a bérek kifizetését is ellenőrizhessék, illetve a kollektív szerződésekben szereplő tételek teljesítését is számon kérhessék a munkáltatóktól.

A miniszter elmondta: az OÉT ad hoc bizottságában a kormány kész arra, hogy a konvergenciaprogam céljainak elérési formáiról egyeztessen. Ez szólhat a terhek bizonyos mértékű átrendezéséről, a gazdaságot dinamizáló adó- és járulékmódosításokról, a feketegazdaság szerepének erőteljesebb csökkentéséről.