Közzétette új feketelistáját az APEH, egy magánszemély a top ötben

Vágólapra másolva!
Az adóhatóság pénteken publikálta a legfrissebb feketelistáját. A legnagyobb tartozással rendelkezőket felsoroló listát egy több mint 5 milliárd forintos tartozást felhalmozó társaság vezeti.
Vágólapra másolva!

Az APEH minden negyedévet követő 30 napon belül nyilvánosságra hozza a legnagyobb tartozás felhalmozó adózók adatait.

Azok a magánszemélyek elennek meg a listában, akiknél az adóhatóság az előző negyedév során jogerősen 10 millió forint adóhiányt állapított meg. Már adózók - cégek - esetében 100 millió forintos adóhiány kell a listára kerüléshez. (A listán lévő adózók a határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget.)

Több mint 5 milliárdos tartozás kellett az első helyhez

A lista élén a Tetravent nevű budapesti cég áll, amelynél 2,7 milliárd forintos adóhiánnyal rendelkezik, a cég jogkövetkezményekkel - bírságokkal együtt összesen több mint 5 milliárd forinttal tartozik.

A második az Euro-Konzorcium Zrt., a harmadik pedig a Pillér-2000 Kft., előbbinél 1,8, utóbbinál 1,6 milliárd forintos hiányt tart nyilván az adóhivatal, az össztartozás pedig 3,6, illetve 3 milliárd forint. Az első ötben van egy kiskörősi magányszemély, aki 1,43 milliárdos adóhiánnyal rendelkezik, bírságokkal együtt pedig a teljes adóssága 2,8 milliárd forintra rúg. A teljes lista itt látható.

Többször szerepelnek

A bírságokkal együtt összesen tíz cégnek van 1 milliárd forintot feletti tartozása. Egyes cégek többször is szerepelnek a listán, mint például a miskolci Ócsai Kereskedelmi Kft., amelynek az adóssága összeadva megközelíti az 1,4 milliárd forintot.

Kétszer szerepel a listán például a tatabányai Kacifánt Babér Kft. vagy a zsámboki Multi-Ker 2006 Kft. Számos cég neve mellett az "f.a." jelölés látható, ami azt jelenti, hogy felszámolás alatt van az adott társaság. A nagy adóhiányosok között jellemzően továbbra is sok a neve szerint kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó cég.