Csökkenő vagyonnal is Bill Gates a leggazdagabb

Vágólapra másolva!
Továbbra is Bill Gates a világ leggazdagabb embere, derül ki a Forbes legfrissebb, a világ leggazdagabb embereit összesítő listájából. Idén 476 tagja van a milliárdosok klubjának az előző évi 497-hez képest. A milliárdosok összvagyona tavaly 1,4 billió dollárra csökkent egy év alatt az általános gazdasági recesszió miatt.
Vágólapra másolva!

Bill Gates, a Microsoft elnöke 40,7 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ezzel 10 milliárd dollárral előzi meg a mások helyen álló tőzsdegurut, Warren Buffetet, aki 30,5 milliárd dollár tulajdonosa. Gates ugyanakkor az év legnagyobb vesztese is, hiszen egy év alatt mintegy 12 milliárd dollárral lett kevesebb a vagyona. A világ leggazdagabb embere egyúttal a legnagylelkűbb adakozó is, aki évente egymilliárd dollárt adományoz, legnagyobb részben oltóanyag-kutatásra.

A lista negyedik helyét a Microsoft társalapítója, Paul Allen foglalja 20,1 milliárd dolláros vagyonnal, míg a cég vezérigazgatója, Steve Ballmer a maga 11,1 milliárd dollárjával a 16. helyen áll.

A top 10-ben van még az Oracle-főnök Larry Ellison, a német és amerikai kiskereskedő óriások, Karl és Theo Albrecht. A lista 7. helyét a 11-ig a Wal-Mart szupermarketlánc alapítójának, Sam Walton-nak az örökösei foglalják el, nekik egyenként 16,5 milliárd dolláros vagyonuk van.

Szenzációként értékelhető, hogy Oprah Winfrey médiasztár az első színes bőrű nő, aki bekerült a milliárdosok klubjába, egymilliárd dolláros vagyonával.