Vágólapra másolva!
Évente a csehek dolgoznak a legtöbbet, áll egy új OECD-tanulmányban. A világ munkahelyein egyre jellemzőbb a 45 órát is meghaladó heti munkaidő, az olaszok pedig a németeket és a franciákat is megelőzik a heti munkaórák számában, áll a tanulmányban.
Vágólapra másolva!

A világ 30 legfejlettebb államát tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai más meglepetést is tartogattak: az általános (alkalmazottakat, vállalkozókat és alkalmi munkát vállalókat tömörítő) listát a csehek vezetik évi 1980 órával, ezüstérmesek a szlovákok 1979 órával, míg a harmadik hely a mexikóiaknak jutott, 1888 munkaórával. A negyedik izlandiak (1812) megelőzik az évi 1809 órát munkával töltő japánokat.

Állás-Karrier/uzletinegyed/allas-karrier/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata.

A Rómában ismertetett OECD-tanulmány szerint egy átlagos olasz évente 1619 órát dolgozik, illetve tölt el munkahelyén. Az alkalmazottak Olaszországban "csak" 1552 órát dolgoznak, de ezzel is 210 órával a németek és 99 órával a franciák előtt járnak.

A nemzeti átlagon belül külön lista készült az alkalmazottak munkaidejét összehasonlítva: ezt a dél-koreaiak vezetik évi 2410 munkaórával, mögöttük szakadéknyi távolságra következnek a szlovákok 1950 órával. Az általánosan bevett heti 35 órás munkaidőt majdnem mindenhol meghaladja a ledolgozott órák száma. Számos országban 38 óra az átlag, de egyes államokban, például Görögországban, Izlandon és Nagy-Britanniában a munkavállalók 40 százaléka heti több mint 45 órát dolgozik.