Tízezer munkahelyet söpört el a Katrina

Vágólapra másolva!
Tízezren veszítették el munkahelyüket a Katrina hurrikán következtében az USA-ban. A közvetett hatások következtében ez a mutató akár 400 ezerre is emelkedhet. Az USA képviselőháza 51,8 milliárd dolláros segélyt hagyott jóvá a mentési munkálatokra.
Vágólapra másolva!

Amerikai munkaügyi becslések szerint legalább tízezren veszítették el munkahelyüket a Katrina hurrikán pusztításai miatt. Az előzetes becslésekből a hurrikán után két-három héttel válhatnak biztos adatok. A Katrina hurrikán által érintett területeken közel egymillióan dolgoznak.

Az amerikai kongresszus szerdán kiadott becslései szerint a természeti csapás, közvetett hatásait is figyelembe véve, összesen akár 400 ezer munkahelyet semmisíthet meg az Egyesült Államokban.

Az amerikai képviselőház csütörtökön pótlólagos, 51,8 milliárd dolláros rendkívüli segélyt hagyott jóvá - az elnök kérésére - a mentési munkálatokra és a segélyezésre. A szenátus jóváhagyása is rövidesen várható. A kongresszus a múlt héten 10,5 milliárd dolláros segélyalap felállítását hagyta jóvá.