Vágólapra másolva!
A Szélessáv Közhasznú Alapítvány korábbi kuratóriumi elnöke foglalkozik mostantól az infokommunikációval a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban.
Vágólapra másolva!

Bóna Ákost nevezték ki március 25-től a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium új, infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkári tisztségére - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint az új szakállamtitkár legfontosabb feladatai közé tartozik az e-gazdaság fejlődését korlátozó tényezők felszámolása, az innovatív megoldások bevezetése a hozzáférés, a tartalom, a szolgáltatások, illetve az informatikai biztonság területén, valamint az elektronikus hírközlés szabályozásának felügyelete.

Bóna Ákos a Western Maryland College budapesti intézetében 1996-ban Business Administration, majd 1997-ben a bécsi Webster Universityn Business Administration és Economics diplomát szerzett. A 33 éves közgazdász szakember az infokommunikáció területén 2002 óta dolgozik, az elmúlt két évben az IS Média Tartalomfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

A közlemény szerint szakmai előéletének kimagasló sikere a Szélessáv Közhasznú Alapítvány, ahol 2006 és 2008 között kuratóriumi elnök volt. Az alapítvány célja az információs társadalomhoz csatlakozni kívánók támogatása, illetve a szélessávú technológiákhoz kapcsolódó projektek és az internetezés hazai terjedését gátló személyes kompetenciák - motiválatlanság, biztonsági ismeretek hiánya - és technikai akadályok elleni küzdelem.

Az alapítvány által kifejlesztett szélessávkereső az Európai Unió készülő szélessávportáljának (EU Broadband Exchange) is alapjául szolgál. Az új államtitkár angolul, olaszul és horvátul beszél.