Óriási fejlesztések Hajdúszoboszlón

Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb fürdőkomplexuma jön létre 2009-re Hajdúszoboszlón, ha megvalósul a 2007-ben egy kormánydöntés alapján 2,25 milliárd forintos európai uniós támogatásban részesült projekt, az Aqua-Palace élményfürdő - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. számításai szerint a teljes beruházás 4,5 milliárd forintba kerül; a Hajdú-Bihari Napló úgy tudja, a gyógyfürdő és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások a nemzetközi kínálatban egyedi turisztikai termékalapot képeznek majd.

Az egész évben üzemelő létesítmény a fürdőkomplexum többi részétől elkülönülten is működtethető, fedett és zárt összeköttetése lesz a gyógyászat épületével, valamint a Hotel Aqua Sol szállodával is. A fedett élményfürdő 15 ezer négyzetméteren létesül, 1600 négyzetméternyi vízfelülettel, és egyszerre ezer fő befogadására lesz alkalmas. A gyógyfürdő területén gyermek- és családi fürdőmedencék, élményfürdő, napozóterasz, szaunablokk, valamint fitnesz- és wellness-szolgáltatások nyújtására alkalmas területek épülnek ki - írja a Napi Gazdaság.