Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Varga István (1953, Orosháza) - MDF
2002. március 25., hétfő, 14:05|Utolsó módosítás: 2002. március 25., hétfő, 15:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Varga István, az MDF frakcióvezető-helyettese az ellenzék egyik legkritikusabb bírálója volt az elmúlt négy évben. A Horn-kormány örökségének tekintette az igazságügy és a szociálpolitika rossz helyzetét. Az egészségügyről szólva kijelentette: "A legrosszabb jobbközép kormány is jobb, mint a legjobb szocialista kormány."


Az ügyrendi és a mentelmi bizottság munkájában vett részt az elmúlt négy évben. 1999 novemberében kijelentette, a Btk. átfogó reformra szorul. Támogatta a bűnüldözés visszaszorítását ígérő kormányprogramot. "A legdrágább a polgárok élete" - mondta. 1998 novemberében egy szervezett bűnözés elleni törvény megalkotását sürgette. 1998 szeptemberében a börtönbüntetés elhalasztását és félbeszakítását szabályozó törvények szigorítását javasolta. 2000 novemberében kezdeményezte az 1956-os politikai ítéletek semmisségének kimondását. Súlyos szankciókat javasolt a hamis vagyonnyilatkozatot benyújtó képviselők megbüntetésére.

2000 novemberében a zálogjog rendezésétől a hazai hitelélet fellendülését várta. 1998 decemberében az adórendőrség felállítását támogatva kijelentette: "A feketegazdaság, a bűnös adóelkerülés örökölt elburjánzása idején a nyomozati jogkör megadása mindenképpen indokolt." Az olajügyeket alaptalan vádaskodásnak minősítette.

1998 júniusában a családtámogatási rendszer teljes körű megvalósítását ígérte. 1998 szeptemberében kezdeményezte a hadigondozás rendszerének méltányos átalakítását. 1999 decemberében a Hit Gyülekezetét a családok szétszakításával és kirekesztéssel vádolta.

Többször bírálta rendkívül éles hangnemben az ellenzéket. 2001 októberében Kossuth nevének kisajátításával vádolta a szabad demokratákat. Miután az MSZP visszautasította a köztisztviselői eskü szövegét, kijelentette: "a szocialisták legújabb csodafegyvere mozgalmat indítani az Isten nélküli esküért". 1999 decemberében a Szent Korona áthelyezése ellen tiltakozó ellenzéki képviselőket szelektív történelemszemlélettel vádolta. 2001 májusában azzal vádolta az ellenzéki pártokat, hogy népszavazási indítványukkal az adófizetők pénzén akarják helyreállítani megtépázott tekintélyüket. Többször bírálta Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelöltet. "A 100 ezer dollár és a pécsi sikerdíj felvétele után nagyon nehéz lesz Medgyessy Péternek a kisemberrel egy asztalhoz ülnie és a megélhetési gondokról beszélgetnie" - fogalmazott.

1998 szeptemberében Békés megye közútjainak fejlesztését kérte a kormánytól. 2000 februárjában egész régiókat hátrányosan érintő hatásuk miatt indítványban tiltakozott több vidéki vasútvonal megszüntetése ellen. A státustörvényt támogatta, de tényleges intézkedések meghozatalára szólította fel az Országgyűlést.

Antall József emlékét és politikai hagyatékát többször dicsérte beszédeiben. "A jelenlegi kormánykoalíciónak egyetlen feladata van: befejezni a rendszerváltozást, és folytatni azt az utat, amelyet számunkra néhai Antall József félreérthetetlen pontossággal kijelölt" - mondta.

1998 novemberében indítványozta Csáth Géza szabadkai síremlékének felállítását. 2000 júniusában kezdeményezte Hóman Bálint rehabilitálását és méltó temetését.

1981-ben tette le ügyvédi szakvizsgáját, azóta jogászként dolgozik. 1988-ban belépett az MDF-be. A párt Békés megyei elnöke, országos elnökségének tagja. 1990-94 között önkormányzati képviselő volt Orosházán. 1994-ben választották először parlamenti képviselőnek. Áprilisban ismét indul Orosházán.

Varga István az SZDSZ-ről: Kétségtelen, az SZDSZ-nek a félrevezetésben hatalmas rutinja van. 1990-ben harcos antikommunistának álcázták magukat, majd mindent megtettek annak érdekében 1994-ig, hogy megbuktassák az első szabadon választott kormányt, gondolok itt a taxisblokádra és a jobboldali veszéllyel való állandó riogatásra. 1994-ben pedig koalíciót kötöttek az MSZMP utódpártjával. A másság főpapjai, a szép idegenek pártfogói most megint köpönyeget váltottak, ezúttal nemzetinek és hazafinak adják ki magukat. A magyar választópolgárok soha nem fogják elfelejteni, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége volt az egyetlen párt, amely nem szavazta meg a státustörvényt, és amelynek korifeusai micisapkának titulálták a Szent Koronát, végül folyamatosan gúnyolták a millenniumi emléksorozatot. Lehet, képviselőtársaim, hogy az SZDSZ-nél jövő híján a múlt kezdődött el?

Ajánlat:

További képviselők Békés megyéből

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">