Mesterházy nem beszél Simon Gábor jövedelméről

baloldali összefogás, mszp, mesterházy attila,
Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila korábban azt mondta, hogy Simon Gábor 240 milliója nem függ össze a politikával, de azt nem akarja elárulni, hogy ezt mire alapozza.
Vágólapra másolva!

Nem vesz részt az Országgyűlés mentelmi bizottságának ülésén Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, erről írásban tájékoztatta a bizottság elnökét - válaszolta a párt sajtófőnöke az M1 Híradó megkeresésére.

A bizottságot vezető KDNP-s Rubovszky György múlt hétfőn jelentette be, hogy a következő hétfőre meghívja Mesterházy Attilát, hogy megkérdezzék arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy Simon Gábor jövedelme nem függ össze a politikával, az korábbi forrásfelhalmozás.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Rubovszky György azt mondta, hogy a pécsi egyetem jogi karának dékánja válaszolt megkeresésükre, és ígérete szerint "alaposan és gyorsan" megválaszolják a bizottság kérdését. A testület arra vár választ, hogy az összeférhetetlenség ideje alatt jogszerűtlenül felvett és az Országgyűlés által kifizetett képviselői javadalmazás visszakérhető-e, és ha igen, milyen jogcímen.

Simon Gábor ügyével többször is foglalkozott a mentelmi bizottság azt követően, hogy február elején kiderült, a volt MSZP-s politikusnak több százmilliós eltitkolt vagyona van Ausztriában. A bizottság a politikus ellen vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, Simon ekkor pontosította a vagyonbevallását, a 240 milliót azonban ekkor sem tüntette fel.

Simon a bizottság előtt egyszer sem jelent meg, többek között arról is levélben tájékoztatta a testületet, hogy lemond a parlamenti mandátumáról. A bizottság azt is vizsgálja, van-e lehetőség arra, hogy visszafizettessék Simon Gáborral a korábban felvett jövedelmét, nagyjából 36 millió forintot, mivel a valótlan vagyonnyilatkozat miatt az nem járna neki.