A WWF kiakadt az Új Magyarország Pártra

Vágólapra másolva!
A természetvédelmi szervezet pandás logóját egy homofób kampányhoz használja az Új Magyarország Párt a Facebook-oldalán és a plakátjain. A World Wide Fund Magyarország felháborodott.
Vágólapra másolva!

Az Új Magyarország Párt a Facebook-oldalán és a plakátjain is jogtalanul használta a World Wide Fund (WWF) természetvédelmi szervezet pandás logóját. A panda mellett ezzel az üzenettel hirdeti magát az országos listát állító párt: „Magyar, dolgozik, heteroszexuális - Kihalásra ítélve? Nem! Új Magyarország Párt”.

„Nemcsak jogszerűtlennek és felháborítónak tartjuk, hogy egy, a természetvédelem ügyéért küzdő szervezet jelképét bárki szélsőséges, kirekesztő ideológiák terjesztésére, népszerűsítésére használja fel, de védjegyünk etikátlan felhasználása a WWF általánosan pozitív megítélését, a hírnevünket is rontja”– nyilatkozta Fáth Ákos, a WWF Magyarország ügyvezetője.

A WWF Magyarország szerinte elveinek egyik legfontosabb pillére, hogy függetlenül működik bármilyen politikai párttól vagy politikai mozgalomtól, és jogi úton is fellép jelképének törvénytelen és etikátlan felhasználása ellen.