Orbán: Sok jobboldali szavazat kell a fejlődéshez

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint a szavazóknak egyéniben és listán is ugyanazt az oldalt kell támogatniuk, mert egy erős kormány még nagyobb célokat tud kitűzni maga elé.
Vágólapra másolva!

A kormányfő szerint a jobboldalnak úgy kell nyernie a jövő vasárnapi országgyűlési választáson, hogy közben az ország is nyerjen. Orbán Viktor a Hír Televízió Versus című vasárnapi műsorában arról beszélt: a jobboldalnak olyan kormányt kell adni, amely a kitűzött célokat képes eredményesen képviselni, ehhez pedig sok voks kell, és nagy támogatás. Minél erősebb lesz a következő kormány, minél többen állnak mögötte, annál merészebb és nagyszerűbb dolgokat tud megvalósítani – fogalmazott, megjegyezve: ha a következő kormány gyenge, hiába jobboldali, akkor az eddig elért eredmények megvédése is nehézségekbe ütközik.

A miniszterelnök kiemelte: a jobboldali jelölteknek nem elég csupán megelőzniük a másodikat, hanem minél inkább meg kell előzniük, hiszen annál több szavazat "számítódik át" mandátumra az országos listán. Minden szavazat számít, talán jobban, mint korábban bármikor – tette hozzá. Azt kérte a választóktól, hogy ne osszák meg egyéni és listás szavazatukat, hanem "teljes testsúllyal" álljanak az általuk választott jövő mellé. Ne üljenek fel "kétes kombinációknak", amiket a végén meg fognak bánni – mondta.

A kormányfő kitért arra is: a legfontosabb, hogy a leendő kormány valóban az emberek kormánya legyen, és ez ne merüljön ki egy szavazatban, hanem ismétlődjön meg az európai parlamenti, aztán az önkormányzati választáson, ahogy 2010-től is mindig ott volt mögötte a meghatározó tömeg.

A kormánypárt programjáról szólva kifejtette: semmi olyat nem akarnak csinálni, ami ne következne az eddigi tettekből. Felvetette, ugyan a megkezdett gazdasági program eredményeként csökken a munkanélküliség, de "hol vagyunk még a teljes foglalkoztatástól". Ugyanígy jelezte, hogy 370 ezer devizahiteles családot már kimentettek, de még mindig sok százezren várnak a megoldásra.
Orbán Viktor úgy vélte: érdemes azoknak az erőknek is elgondolkodniuk, amelyek 2010-ben kétharmaddal vesztettek, és meg kell érteniük, hogy pártok lehetnek ellenzékben, de a haza nem. Nem lehet "bedugni a küllők közé a botot, és annak örülni, ha felbucskázik" – jelentette ki.