Lázár János halálbüntetés-párti

Lázár János, Algyő, Makó, faluház, kampánykörút, választások 2014, aktivisták
Vágólapra másolva!
Lázár János egy vidéki fórumon vallotta be, hogy a társadalomnak ahhoz a részéhez tartozik, amelyik visszaállítaná a halálbüntetést. Szerinte a bíróságoknak fogalmuk sincs a magyar valóságról.
Vágólapra másolva!

Lázár János ma több vidéki fórumon is szóba hozta a halálbüntetés témáját. Az Origo tudósítója a maroslelei fórumát hallgatta, ahol Lázár a Szegedi Ítélőtábla mai döntéséről beszélt. A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön felfüggesztette egy három gyilkosság elkövetésével vádolt férfi ügyében a másodfokú tárgyalást, hogy az Alkotmánybíróság állásfoglalását kérje az életfogytig tartó szabadságvesztésről. A vádlott védője ugyanis rámutatott, hogy az olyan életfogytig tartó büntetés kiszabása, amelyben nem is vizsgálható a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége, Az emberi jogok európai egyezményébe ütközik. Ezt az egyezményt Magyarország 1993-ban kihirdette, így a rendelkezései itthon is kötelezőek.

Lázár János az ítélőtábla döntését a Hír TV kérdésére a maroslelei fórumon azzal kommentálta, hogy ez is bizonyítéka annak, hogy Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás zajlik. Szeretné emlékeztetni a bíróságokat arra, mondta Lázár, hogy a magyar társadalom nagyobb része még a halálbüntetést is visszaállítaná. Itt megjegyezte, hogy maga is a halálbüntetés hívei közé tartozik.

Lázár János egy korábbi fórumon, februári kampánykörútján Fotó: Hajdú D. András - Origo

Az MTI tudósítása szerint ma egy korábbi fórumon, a Csongrád megyei Földeákon is felhozta Lázár ezt a témát. A bíróságoknak fogalmuk sincs a magyar valóságról, és nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak – mondta ott. Ott is újságírói kérdésre mondta el, hogy a társadalom többsége támogatná a halálbüntetés visszaállítását, és sajnálja, hogy erre nincs lehetőség, mert gyermekek és idősek sérelmére elkövetett emberölések esetében maga is ezt tartaná igazságosnak.

Ezt a bíróságok nem hajlandók tudomásul venni, ami mutatja, hogy a magyar valósággal, a társadalom
életviszonyaival köszönő viszonyban sincs a jogszolgáltatás – mondta Lázár János.