Miért nem megy az Origo a Fideszhez és a DK-hoz?

Vágólapra másolva!
Azért, mert nem tartjuk helyénvalónak, hogy a két párt több újságírót nem engedett be a rendezvényére.
Vágólapra másolva!

Az Origo szerkesztősége úgy döntött, hogy nem tudósít a Fidesz és a DK központjából. Bár kaptunk akkreditációt mindkét helyre, több más szerkesztőség nem. Úgy gondoljuk, hogy ez a korlátozása a tudósítói munkának nem helyénvaló. A Fidesz nem adott akkreditációt a Magyar Narancsnak, a 444-nek, a Cinknek és a Hír24 című tévéműsornak. A DK a Hír TV és a közmédia stábját nem engedte be a rendezvényére.

Ez a döntés azt jelenti, hogy csak az akkreditációt igénylő helyekre nem megyünk be. Ott leszünk ugyanakkor mindkét eredményváró mellett, és beszámolunk a közvetített politikusi beszédekről is.

Távol marad a két párt rendezvényeiről az Index, a Hvg.hu és a Népszabadság is, szintén hasonló okokból.

A Fidesz fél 7 után közleményt adott ki, amely szerint várják az "új sajtóakkreditációkat a megüresedett helyekre a párt Eredményvárójára".

Gyurcsány Ferenc a Facebookon azt írja, elgondolkodtatónak tartja a bojkottot. Azt is írja azonban, hogy ők azért nem engedik be a köztévét és a HírTv-t a rendezvényeikre, “mert e két televíziót nem tartjuk sajtónak. Annak hívják magukat, látszólag azok is, hiszen vannak kameráik, újságíróik, szerkesztőik, műsoraik, de szerintünk mégsem azok.” Szerinte “mindketten egy párt, a Fidesz bunkósbotjai”.