választás 2014 Közvélemény-kutatás Fidesz baloldal Jobbik LMP
Bajnai GordonEgyütt 2014Összefogás
!CIMKE

Bajnai: Nincs okunk gratulálni

2014.04.06. 23:32

Mondjuk ki: ennek a kudarcnak az egyik oka, hogy mi korszakváltók ebben a formában, ebben a struktúrában és ebben a helyzetben nem tudtunk vonzó ajánlatot tenni a választóknak – mondta vasárnap este Bajnai Gordon. Szerinte négy év alatt nem jutottak érdemi eredményre, ami súlyos csalódás azoknak, akik őket támogatták.

Tudomásul vesszük az eredményeket, de gratulálni semmi okunk – mondta. Bajnai szerint az összefogás belső hibáin kívül a vereség másik oka, hogy elképesztő ellenszélben kellett dolgozni: torzít a választási eredmény, és olyan médiamonopóliumot épített ki a kormány, amellyel nehéz felvenni a kesztyűt.

Vereséget szenvedtünk, de a lelkiismeretünk tiszta, mert jó célért dolgoztunk a maximumon – jelentette ki Bajnai. Azt mondta, hogy a céljainkat nem kell feladnunk, "semmiképpen nem adhatjuk fel azt, hogy hiszünk egy szolidáris, haladó, európai Magyarországban".

Bajnai szerint minden mást érdemes újragondolni: az ellenzék szervezeti, személyi feltételeit, a programját. Ezt azért kell megtenni, hogy alternatívát nyújthassanak az országnak a lehető leghamarabb. Azt mondta, a jó hír az, hogy már holnap elkezdhetnek szépíteni, mert indul az európai parlamenti választás kampánya.

Orbán Viktor győzelmi beszéde itt.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
Olvasnivaló
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés