Vágólapra másolva!
Többen rosszul lettek, elment az áram, saját tollal akartak aláírni, vagy egyszerűen széttépték a szavazólapjukat. Szentendrén meghalt egy idős ember, emiatt másfél óráig nem lehetett szavazni. A választási irodához folyamatosan érkeznek a bejelentések az egyes szavazókörökben történt rendkívüli eseményekről.
Vágólapra másolva!

Több rendkívüli esemény is történt a szavazás első nyolc órájában. A Nemzeti Választási Iroda honlapjára feltött hírek szerint a ceglédi szavazókörben az egyik választópolgár széttépte az egyéni és országos listás szavazólapot, mert a bélyegző lenyomata elcsúszott a kijelölt karikából. A bizottság mindkét lapot kicserélte. A Tolna megyei Kölesden egy szavazó mindkét egyik lebélyegzett szavazólapját sem nem adta le, ezért a bizottság elnöke azonnal értesítette a helyi választási iroda vezetőjét. Dunaújvárosban valaki a saját tollával akarta aláírni a névjegyzéket, ezt azonban nem engedélyezték, így jegyzőkönyvben rögzítette a felháborodását, de végül a szabályosan kihelyezett tollal írt alá.

Rosszullétek is voltak: például Hajdúnánáson, ahol egy választópolgár azután lett rosszul, hogy az urnába dobta szavazatát. Valószínűleg epilepsziás rohama volt. Mivel állapota spontán javult, a mentők kihívását a szülők nem kérték. Győrben a szavazatszámláló bizottság egyik tagja lett rosszul, aki nem is tudta folytatni a munkáját, ezért póttagot kellett behívni. Rácalmás egyik szavazókörében egy választópolgár kiesett a szavazófülkéből és összeesett a padlón. Azonnal mentőt hívtak hozzá. Pécs egyik szavazókörében a szavazatszámláló bizottság tagja kapott epilepsziás rohamot. A szavazást pedig felfüggesztették tíz percre.

Békéscsabán ennél jóval nyugodtabb események történt: ott mindössze annyi okozott fennakadást, hogy két szavazókörben is elment az áram. A szavazatszámláló bizottság értesítette az épület gondnokát, és a helyi választási iroda vezetőjét, a szolgáltató pedig haladéktalanul megkezdet a hiba kijavítását.

Füzesabony egyik szavazókörében a szavazófülkében kampánycsendet sértő eszköt, egy tollat talált az egyik delegált tag. A tollat a szavazókörön kívül kukába dobták. Solymáron egy férfi a szavazólapokat az urnába erőteljesen, az urnára csapva helyezte be, így az 22 cm-es, illetve 16 cm-es csíkban beszakadt. A szavazatszámláló bizottság elnöke a szakadást megragasztotta és lepecsételte.

Szentendrén meghalt egy idős férfi az egyik óvodában kialakított 5. szavazókörben vasárnap délután, a haláleset miatt másfél óráig nem lehetett voksolni. A 80 év körüli férfi családtagjaival - feleségével és fiával - érkezett a szavazókörbe. Kitöltötte a szavazólapot, a fülkében rosszul lett, elájult. A perceken belül kiérkező mentősök körülbelül fél órán át küzdöttek az életéért, sikertelenül. Az ilyenkor kötelező adminisztráció elvégzéséig, illetve a holttest elszállításáig - mintegy másfél órán át - nem lehetett szavazni.