választás 2014 Közvélemény-kutatás Fidesz baloldal Jobbik LMP
Vona GáborEP-választásválasztás 2014Jobbik
!CIMKE

A Jobbik konstruktív ellenzéki szerepre készül

2014.04.07. 09:07

Többet várt a választástól Vona Gábor Jobbik-elnök, szerinte egyéniben azért vesztett, mert a Fidesz szállította a cigány embereket. Pártjával konstruktív ellenzéki szerepre készül. Minderről a Kossuth Rádióban beszélt hétfőn reggel.

Konstruktív ellenzéki szerepre készül a Jobbik, amely minden, az ország érdekét támogató javaslatot támogatni fog – ígérte Vona Gábor pártelnök a Kossuth Rádióban hétfőn reggel. Vona azt mondta, többet várt, hiszen nem sikerült megakadályozni "a Fidesz kétharmados többségét" és országos szinten legyőzni a baloldali összefogást.

Viszont 20 százalék feletti eredményükkel Európa legerősebb euroszkeptikus nemzeti pártjává váltak. Meg tudták szólítani mindazokat, akik csalódtak a Fideszben, a szocialistákban és általában a politikában – mondta.

Az ellenzéki politikus, aki a parlamenti pártok elnökei közül egyedül mérette meg magát egyéniben, saját, gyöngyösi választókerületében elért második helyezéséről azt mondta, csak pár száz szavazattal maradt el a kormánypárti jelölttől, de szerinte a választókerületben "szállították a cigányembereket" szavazni, ami a jelenlegi választási törvény szerint legális, ám erkölcsileg kifogásolható. "Tudomásul vettem az eredményt, de nem tartom sportszerűnek."

Vona Gábor az M1 Ma reggel című műsorában is szerepelt, ahol arról beszélt, hogy pártja kedden reggel elnökségi ülésen értékeli a választás eredményét. A párt megpróbálja levonni azokat a következtetéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy 2018-ban már ne csak azt lehessen elmondani, hogy a Jobbik megerősödött, hanem azt is, hogy megnyerte a választásokat – mondta.

Az európai parlamenti választási kampányról annyit árult el, hogy a listavezetőjük Morvai Krisztina lesz, a többi jelöltről még nincs döntés, de minél több képviselőt szeretnének az EP-be küldeni. Azt mondta, hogy a csatlakozási szerződés módosítását szeretnék elérni. Minél több olyan képviselőt akar az Európai Parlamentbe más országokból is, akikkel összefogva megpróbálják megváltoztatni az EU-nak a jelenlegi, európai egyesült államok felé vezető irányát.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
Olvasnivaló
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés