Még vívják az öt legdurvább csatát

Vágólapra másolva!
Reggelre, a szavazatok szinte teljes feldolgozottságánál azt láthatjuk, hogy bár néhány nagy csatában sikerült fordítania a baloldalnak, összességében csak 10 kerületben sikerült nyerniük. Valószínűleg csak napok múlva, a szavazatok teljes feldolgozottságánál fog kiderülni, hogy meglesz-e a Fidesznek a kétharmadhoz szükséges 133 mandátum.
Vágólapra másolva!

Lassan számolták a szavazatokat Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókörzetében, pedig ebben a miskolci központú kerületben folyt az országgyűlési választások legszorosabb meccse: vezetett az MSZP-s, a fideszes és a jobbikos jelölt is, hármójukat csak néhány tucat szavazat választotta el egymástól. Reggel fél 8-kor, 98,92 százalékos feldolgozottságnál az MSZP-s Varga László vezet 14 372 szavazattal, őt mindössze 360 szavazattal lemaradva követi a Fidesz jelöltje, Sebestyén László, harmadik helyen pedig a Jobbik jelöltje, Pakusza Zoltán áll, 13 902 szavazattal.

A többi billegő körzet mind Budapesten található. A legszorosabb verseny Simon Gábor volt körzetében, a 15. választókerületben (XVIII. kerület) van. Hajnali fél egykor a Fidesz jelöltje, Kucsák László csak 4 szavazattal vezetett a Simon helyett induló Kunhalmi Ágnes előtt. Reggelre, 98,68 százalékos feldolgozottságnál Kucsák csak egy kicsivel tudta növelni az előnyét: most 22 vokssal vezet. Valószínű, hogy ebben a körzetben újra fogják számolni a szavazatokat.

Budapest 12. választókerületében, a XV. kerületben a reggel fél 9-es adatok szerint a fideszes László Tamás vezet mintegy 250 szavazattal a baloldali Móricz Eszter előtt. Ez fél százalékpontos különbséget jelent.

Szoros a verseny Budapest 6. választókerületében, a VIII. kerületben is: 98,82 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Vas Imre vezet, de Pál Tibor, a baloldal jelöltje csak 448 szavazattal van lemaradva. A Fideszben is számítottak arra, hogy Vasnak nem lesz könnyű dolga, a VIII. kerület képviselője ugyanis a jelenlegi parlamentben sem ő, hanem Kocsis Máté.

Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere 98,93 százalékos feldolgozottságnál 484 szavazattal van lemaradva baloldali ellenfeléhez, Szabó Szabolcshoz képest Budapest 17. választókerületében.

A Nemzeti Választási Bizottság korábban azt mondta, hogy a külföldön leadott és a levélben érkező szavazatok miatt csak április 12-én fogják bejelenteni a választások hivatalos eredményét.