választás 2014 Közvélemény-kutatás Fidesz baloldal Jobbik LMP
V. kerületnyomozásV. kerületi önkormányzatKözponti Nyomozó Főügyészség
!CIMKE

Nyomoznak Rogán önkormányzatánál

2014.04.09. 16:03

Nyomozás zajlik az V. kerületi Önkormányzatnál. Az ügyészség szerint a vizsgálat a hivatal tevékenységét érinti, és még nem hallgattak meg senkit gyanúsítottként, de többet nem árultak el. A kerületi sajtóosztály szerint az ügyben sem a polgármester, sem a képviselőtestület nem illetékes.

Hónapok óta vizsgálódik a Központi Nyomozó Főügyészség az V. kerületi önkormányzatnál – írja a Hvg.hu. A lap szerint a vizsgálat a Belváros-Lipótváros gazdálkodását érinti, és az év végén iratokat, például megbízási szerződéseket foglaltak le a kerületi hivatalban.

A kerületi önkormányzat sajtóosztálya tagadta, hogy a nyomozás a gazdálkodásukat érintené. Közleményükben azt írják, az ügyészség hatósági ügyekben kért be iratokat, és „a hivatali ügyek semmilyen formában nem érintik az önkormányzat gazdálkodását”, és az érintett ügyekben „sem a polgármester, sem a képviselő-testület nem illetékes”. A kerület nehezményezte azt is, hogy a lap nem kereste meg őket. 

Az Origo megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol a helyettes szóvivő arról tájékoztatott, hogy a nyomozás érinti az V. kerületi önkormányzat hivatalának tevékenységét, és még senkit nem hallgatattak ki gyanúsítottként. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire hivatkozva további információt nem közölt.

A Fideszben úgy vélik, az V. kerüli önkormányzatot azért támadják, mert kiderült: a szocialisták fellegvárának számító XIII. kerületi önkormányzat gazdálkodása miatt vizsgálódik az ügyészség. A Magyar Nemzet néhány nappal a parlamenti választás előtt arról írt: a nyomozás érinti a polgármesteri hivatal és a kerületi közszolgáltató tevékenységét, az ügyben két embert ki is hallgattak.

A Hvg.hu cikkére reagáló fideszes forrás arról beszélt, semmi rendkívüli nincs abban, hogy hatósági ügyben keresték meg az V. kerületet. Hasonló esetek korábban is voltak, gyámhatósági ügyektől kezdve sok más ügyben.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
Olvasnivaló
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés