Az MSZP tanácsadójának nem tetszett az összefogás

Vágólapra másolva!
Ron Werber, az MSZP távozó izraeli kampánytanácsadója a Blikknek adott interjújában azt mondta, egy dolgot rontott el a kampányban, hogy nem lépett fel keményebben a párton belüli vitákban.
Vágólapra másolva!

Ron Werber a Blikkben tagadta, hogy kirúgták volna, sőt, állítólag Mesterházy Attila arra kérte, hogy maradjon az EP-választásokig, de ő más elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a feladatot.

Werber visszautasította Horváth Csaba MSZP-alelnök vádjait, miszerint sok konfliktusa volt a pártban, és ez hátráltatta a kampányt. Werber szerint pont Horváth és néhány párttársa tett rosszat a kampánynak. Werber ugyanakkor nem volt hajlandó konkrétan megnevezni, hogy min voltak vitái Horváthékkal.

Werber a kampányról sem volt hajlandó részletesen beszélni. "Az a dolgom, hogy dolgozzak, nem pedig hogy nyilatkozgassak. Hadd döngessék a mellüket a sarlatánok, úgyis imádnak szerepelni, és még azt sem bánom, ha a hamis látszat keltéséből előnyük származik" – mondta.

Ugyanakkor Werber néhány dolgot megnevezett, amely szerinte nem működött a kampány alatt. "Azt elmondhatom: bánom, hogy nem léptem fel elég keményen néhány belső vitában. Sajnálom azt is, ahogyan az összefogás a gyakorlatban működött, és hogy nem volt türelmem részt venni a pártok véget nem érő közös munkamegbeszélésein. Sajnálom, hogy nem tudtam hozzásegíteni a győzelemhez az MSZP-t ebben a szinte lehetetlen küldetésben, főként, mert sok keményen dolgozó helyi jelölt és az a Mesterházy, akit a kampány utolsó öt hetében láttam, megérdemelte volna a győzelmet."