választás 2014 Közvélemény-kutatás Fidesz baloldal Jobbik LMP
Orbán Viktorválasztás 2014Fidesz

Orbán Viktor elmondja, hogy folytatják

2014.04.07., 14:00
rendezés

Orbán Viktor délután kettőkor nemzetközi sajtótájékoztatót tart, várhatóan arról fog beszélni, mire készül a választási győzelem után. Kövesse a beszédet percről percre az Origón!

Origo
14:46

Amerikai rezsiárakat akar Orbán

Több kérdést is kapott Orbán a rezsicsökkentésről, többek között azt kérdezték, hogy ebben az ügyben elmegy-e a kormány a végsőkig Brüsszellel szemben. Orbán szerint nagy vita lesz, mert Magyarország szeretné, ha Európában olyan energiaárak lennének, mint az USA-ban. A pálinkafőzés ügyében is készül arra, hogy az ítélet után még küzdeni kell majd.

Origo
14:42

Máshol jobban torzít a rendszer

A Bloomberg magyar nyelvű újságírója a választási rendszer torzító hatásáról is kérdezte Orbánt, aki erre visszakérdezett: melyik országból jött? Szerinte ha olyan rendszer lenne, mint Nagy-Britanniában, akkor még nagyobb többséggel nyertek volna.

Origo
14:41

A kétharmad nem személyes ügy

Orbán azt is mondta, hogy a kétharmados többség nem személyes ügy számára, hanem a választók miatt fontos. Szerinte a kormányzás minőségét nem befolyásolja, hogy van-e kétharmad vagy nincs.

Origo
14:39

Csütörtökön lesz EP-lista

Csütörtökön fogja nyilvánosságra hozni a Fidesz az európai parlamenti választási listáját, közölte a kormányfő.

Origo
14:39

Kisebbnek látja a Jobbikot

A Jobbik szerepére vonatkozó kérdésre válaszolva Orbán azt mondta, hogy a Jobbik parlamenti részaránya csökkent.

Origo
14:38

Orbán későbbre ígér kormánynévsort

Orbán az Origo kérdésére, hogy a szerdai kormányülés után lesz-e új kormánynévsor, azt mondta, hogy még egy kis türelmet kér. Hozzátette azonban, hogy hétfőn és kedden több érintettel is beszélni fog.

Origo
14:38

Milyen lesz az új kormány?

Az új kormány még nem alakult meg, Orbán azt mondta, hogy ezt a munkát a napokban akarja elvégezni. Szerdán lesz kormányülés. A kormány forintpolitikájára vonatkozó kérdésre annyit mondott, hogy a kormánynak nincs forintpolitikája, az a Magyar Nemzeti Banknak van.

Origo
14:35

Másnak is vannak konfliktusai

Több kérdést is kapott Orbán Viktor az EU-val való konfliktusáról. Azt válaszolta, nincs több konfliktusunk az EU-val, mint más országoknak. A magyar kormány kétségtelenül erősebben fogalmaz.

Origo
14:33

Nem kommentálja a sorokat

Az Index és a Portfólió tudósítása szerint megkérdezték Orbánt arról is, hogy vasárnap este az átjelentkezések miatti sorbanállások miatt sérült-e az emberek szabad választáshoz való joga, de Orbán nem kommentálta a kérdést.

Origo
14:23

Nem közvetítik a sajtótájékoztatót

A köztévé és a HírTV után az ATV is befejezte az élő közvetítést a sajtótájékoztatóról. Tudósítónk jelentkezéséig nem tudjuk, mi történik a delegációs teremben.

Origo
14:21

Nincs miről beszélni

Egyértelmű felhatalmazást kaptunk, nincs miről beszélni erről illetően - mondta Orbán arra a BBC-nek arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az EBESZ szerint a kormánynak előnye volt a sajtóban a választások idején. Majd a szakértők beszélgetnek róla, ha akarnak, mondta.

Origo
14:18

Mi lesz az első lépés?

Mi lesz az első kormányzati lépés? - kérdezték Orbántól, aki erre annyit válaszolt, hogy majd meglátjuk, erről fog szólni az első kormányülés.

Origo
14:17

Nagy öröm, nagy igazolás

A Fidesz és a KDNP a garancia arra, hogy Magyarországon se jobbról, se balról a szélsőségek ne jussanak szerephez. Nagy öröm, nagy igazolás ez nekünk, mondta Orbán, és ezzel be is fejezte a beszédét. Ezek után következnek a kérdések, de a köztévé és a HírTV ezeket már nem közvetíti.

Origo
14:15

Nemet és igent mondtak a választók

Nem megkérdőjelezhető, felhatalmazást kaptunk, mondja. Elismétli, hogy a programjuk egy szóból állt: folytatjuk. Orbán szerint a választók igent mondtak sokmindenre: a munkaalapú gazdaságra, a néppárti kormányzásra. Nemet is mondtak két dologra: a gyűlöletre és az EU-ból való kilépésre is. 

Origo
14:13

Orbán köszönettel kezdi

Orbán angolul kezdi: azt mondja, hogy ugyan ez egy nemzetközi sajtótájékoztató, de magyarul fog beszélni. Deutsch Tamás Facebookon megosztott viccének elejét idézi, mi szerint a vesztesek szoktak sajtótájékoztatót tartani, de, mondja, most máshogy kell lennie. Köszönetet mond a választások lebonyolításáért. Megköszöni a médiának is, hogy tudósítottak az eseményekről.

Origo
14:05

Nagyszerű korszak jön

Vasárnap este a Fidesz eredményváró rendezvényén már beszélt Orbán Viktor. "Győztünk, nem is akárhogyan", jelentette be, majd azt mondta, hogy új és nagyszerű korszak kapujában állunk mindannyian. 

--
14:00

Négy éve elégedetlen volt a szavazással

Négy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor egy kérdésre arról is beszélt, hogy ki kellene vizsgálni a szavazási káoszt - akkor több választókörben is hosszú sorok alakultak ki, és még órákkal a hivatalos urnazárás után is tartott a szavazás. A Nemzeti Választási Bizottság azt ígérte, most nem lesz ilyen, az átjelentkezők miatt mégis több budapesti választókör tovább kellett nyitva tartson.

--
13:47

Négy éve adócsökkentést ígért Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök délután két órakor nemzetközi sajtótájékoztatót tart az Országház delegációs termében. Négy éve is a választások másnapján, délután kettőkor tartott sajtótájékoztatót, akkor arról beszélt, hogy mit szeretne megvalósítani a következő négy évben, így várhatóan most is kifejti, mit ért azon, hogy "folytatjuk".

Négy éve ezen a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy adócsökkentést terveznek, hogy átfogó támadást indítana a bürokrácia ellen, és hogy két hét alatt rendet tesznek az ország rendetlennek tűnő pontjain. Arról is beszélt, hogy az egyik első lépésük a kettős állampolgárság bevezetése lehet.  

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
Ajánlat
Ajánlat
Olvasnivaló
Ajánlat
Ajánlat
hirdetés
hirdetés
hirdetés