ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Kicsi Tyson: Szeretem az elvetemült srácokat is
2002. november 6., szerda, 16:17|Utolsó módosítás: 2003. április 16., szerda, 19:49

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

November 5-én az [origo] Társalgójának vendége volt Kicsi Tyson rapper, az egykori TKO együttes tagja, akinek nemsokára jelenik meg szólólemeze. A szakmai körökben a magyar rap csibészének nevezett Kicsi Tyson, szokásához híven, a Társalgóban sem használt virágnyelvet.


Fotó: Varga Ferenc [origo]Ki a kedvenced hip-hop témában? (Willie Esco)
Kicsi Tyson: Grandmaster Flash, Marley Marl, Dazdi Dilinger.

Most hallottam életemben először ezt a nevet, ki is vagy valójában? (AphAsiA)
Kicsi Tyson: Feltaláltam a roma rapet, és '97 óta Dopemannel nyomom egyfolytában - volt egy saját csapatom, a TKO is, a jazzénekesnő Felíciának írtam dalszövegeket, és most a Dopemannel járok lopni - a videoklipben.

Tényleg olyan "lentről" indultál? (DannyL 23)
Kicsi Tyson: Olyan lentről, hogy édesanyám, miután ketten maradtunk 3 éves koromtól 14 éves koromig, volt, amikor csak akkor kajált, ha maradt valami a tányéromon, mert csak nekem tudott főzni.

Miért pont ezt a nevet választottad magadnak? (Timothy Michael Linton)
Kicsi Tyson: Régebben sportoltam, és az ott edző társaim ragasztották rám ezt a nevet, mert borzalmasan ugyanúgy mozogtam, mint Tyson, de hát ez már a múlt, mert most már 98 kiló vagyok, 6 éve nem volt a kezemen kesztyű, és egy 10 éves pisis kislány hazáig kergetne, ha akarna.

Ki indított el a pályádon? (Peppino)
Kicsi Tyson: Dopeman segített az elején, aztán futottam egyedül.

Tervezed a Dopemantől való elszakadást vagy az ő árnyékában akarsz maradni?! (Redline)
Kicsi Tyson: Én már rég leszakadtam Dopemantől, de a zene szeretete és a rap szeretete összetartja a barátságunkat, és abból meg soha nem volt probléma, ha együtt dolgoztunk akármin, sőt ez szerintem egy jó dolog.

A Dopemannel történő együttműködésed mennyit hozz a konyhára? (xaros)
Kicsi Tyson: Lószart.

Mikor jön a Tyson-UTCA lemez? (Jolly Dogg 21)
Kicsi Tyson: Ha van isten az égben, akkor vagy ezen a héten, vagy a jövő héten már lehet kapni, de már csúszik két hónapja - nem az én hibámból.

A Da Flavával mi lett? Benne vagy még? (Pul-G)
Kicsi Tyson: Nem vagyok benne, feloszlott, mert a Moha mindenkit lehúzott. Senki nem keresett egy fillért sem, és kért, vegyek ebben részt, hogy így át tudjuk verni a srácokat, de ebben nem akartam részt venni, így aztán otthagytam.

A TKO-t láttam a Zolinak egy klipjében, de életben még nem. Életben is olyan durva? És az övé a SEC600-as merzsó? (DannyL 23)
Kicsi Tyson: Nem az övé a Merci, de a brigádunk tulajdonában van az autó. A TKO mint olyan nem létezik - feloszlott -, és a társam, Ogli G most előzetes letartóztatásban van.

Miért van Ogli G előzetes letartóztatásban? (Kenw)
Kicsi Tyson: Valamilyen szervezetten elkövetett bűncselekmény miatt - én sem tudom.

Tyson, ha annyira nagy barátod volt Ogli András, akkor miért koccoltál le mellőle, és miért nem segítesz neki kijutni az előzetesből? (krel)
Kicsi Tyson: Ő koccolt le mellőlem, és segítenék, ha tudnék, de csak imádkozni tudok érte, hogy megjavuljon.

A rappelésen foglalkozol mással is, van valamilyen polgári munkád is? (xaros)
Kicsi Tyson: Szakács voltam egykoron, még nem tudom, hogy mi az, amit igazából szeretnék. Mivel nem jogerős ítéletem van, ezért erkölcsit nem kapok - bejelentett munkahelyem nem hiszem, hogy lesz, bár nagyon szeretném, mert csak a fellépésekből és a jogdíjakból élek egyelőre.

Gyakran vannak/voltak összetűzéseid a rendőrökkel? Miért? (Peppino)Kicsi Tyson: A rendőrök szerintem a Szíriusz csillagképből származnak, azért nem lehet velük szót érteni, mert úgyis az az igazság, amit ők mondanak, és igen, voltak összetűzéseim rendőrökkel - egyszer mondtam nemet a rendőrnek, két évet kaptam érte.

Mohamannel nem terveztek új közös számot? (Yak8)
Kicsi Tyson: Még akkor sem, ha cigány gyerekek potyognak az égből, sőt az első önálló klipemben éppen megmarom egy picit.

Egyáltalán hogy állhattál össze egy ilyen verébbel, mint a Moha? (Redline)
Kicsi Tyson: Akkoriban mindig be voltam szíva, és nem tudtam, hogy mit teszek. Utólag láttam, hogy mit tettem, és őrjöngve menekültem tőle.

Mi a véleményed a kormány új törekvéseiről a könnyű drogok legalizálásával kapcsolatban?! (Redline)
Kicsi Tyson: Csak ehhez egyetlenegy dolgot szeretnek hozzáfűzni: minél előbb és minél többet legalizáljanak, mert akkor lesz szép a világ, ha hagyják az embereket boldogan beszívni, mert az nem állapot, hogy mindig csak a rendőrök meg a nyomozók a rendőrségi raktárban szívogatják a finomabbnál finomabb drogokat - nekünk meg nem adnak semmit, csak éveket érte.

Mi a véleményed az olyan arcokról, mint én, akik durván nyomják a cracket? (xbalazsx)
Kicsi Tyson: Ez komoly, hogy te crackezel? Írj vissza azonnal! Ha crackezel, egyet tudok neked tanácsolni, barátom: azonnal hagyd abba, mert valószínűleg ezzel csak a halálos ítéletedet tudod aláírni, mert a koporsó már nyitott fedéllel vár, és ne te legyél az, aki az utolsó szeget a saját koporsójába beleveri. Biztos, hogy többet érsz!

Fotó: Varga Ferenc [origo]Mi a véleményed a magyar hip-hop kultúráról? (Fules)
Kicsi Tyson: Az az igazság, hogy itthon szerintem még gyerekcipőben van a hip-hop "kultúra". Meg Magyarországon a hip-hopos srácok maguk se tudják, mi az a kultúra a hip-hopon belül - először ezt kéne eldönteni. Viszont fejlődnek, rengeteg tehetséges gyereket láttam, de még sajnos kevesebben vannak, mint az erőszakosan próbálkozó elvetemült srácok, akiket azért szeretek.

Szerinted lesz még valaha Magyarországnak olyan jó rapcsapata, mint annak idején a Rapülők volt? (xbalazsx)
Kicsi Tyson: Ezt honnan szeded, hogy a Rapülők jó rapcsapat volt? Remélem, hogy soha az életben nem lesz több olyan rapcsapat, mint a Rapülők.

Szerinted Döglégy komolyan veszi ezt a rappelősdit? Nem furcsa egy kicsit, hogy dirty rockerként indult? (tmfnnewborn)
Kicsi Tyson: Az ember változik, de csak rajta múlik hogy milyen irányba, és Zolinak arra kellene odafigyelni, hogy ne ismételje önmagát, mert egy kézről nem lehet 20 bőrt lehúzni, egyébkent rockzenésznek is nagyon nagy forma volt.

Sub Bass-szal milyen viszonyod van? (Yak8)
Kicsi Tyson: Baráti, és nagyon szeretem őt, a legnagyobb formának tartom, ő megcsinálta. Ő a legjobb srác, tök komolyan gondolja az egészet, és tényleg a semmiből indult és a semmiből lett, és nézzétek hogy mire vitte.

A Fekete Vonatot még mindig utáljátok? (TiPe)
Kicsi Tyson: Én soha nem is utáltam, végül is ez egy üzleti húzás volt.

Szóval az egész balhéja a Fekete Vonatnak Dopemannel csak műbalhé volt, üzleti fogás? (Redline)
Kicsi Tyson: Úgy is mondhatjuk.

A Döglégy és a Dopeman most komolyból összekapott, vagy mi van? (Pul-G)
Kicsi Tyson: Én nem tudok róla, hogy összekaptak volna, valamilyen másféle meg nem értés volt az oka, hogy szétváltak, de nem kötötte az orromra ez a barom, mert Dopeman a titkos vilmos.

Tyson, van fix csajod, vagy te is inkább kurvázol? (DannyL 23)
Kicsi Tyson: Ez is, az is, hagyom, hogy az élet sodorjon.

Nem sok rapet hallgatok, de amit eddig tőletek hallottam, az csak arról szólt, hogy ti milyen fasza gyerekek vagytok és hogy milyen szar az élet. Szoktatok másról is rappelni? (Timoc)
Kicsi Tyson: Persze, szoktunk, olyannyira, hogy most egy egész lemezt teljesen más mondanivalóval töltöttem meg, ami egy picit azért mélyebb. Teljesen letagadott életformákat - mert vannak olyanok is - mutatunk be rajta, olyan helyekről származó tizenéves srácokkal, ahol végig sem mer menni egy rendőrautó. Az én lemezem például pont arról szól, hogy rajtuk kell segíteni.

Szerinted, ha kiadsz erről egy lemezt, az felhívja a kellő figyelmet, vagy teszel ezek mellett mást is (pl. jótékonysági fellépések, együttműködés civil szervezetekkel), hogy segíthess? (tmfnnewborn)
Kicsi Tyson: Én még nem vettem fel semmiféle szervezettel a kapcsolatot, de szeretném. Én a magam módján segítek a srácokon, például utánuk megyek, amikor tudom, hogy cuccért mennek, utánuk megyek, amikor tudom, hogy bűnözni mennek, hogy cuccot vegyenek és lyukat beszélek a hasukba, hogy ne tegye azt, amire készül. Jótékonysági koncertet bármikor, bárhol, bárkinek, ha tényleg utcagyerekeken segít.

Szerinted az emberek meddig lesznek még vevők erre a rap-dologra? (Borso)
Kicsi Tyson: Ameddig a rap Amerikában és az egész világon az igazság szócsöve, addig, amíg világ a világ, és amíg tudunk igazat mondani az embereknek, és az arcukba tudjuk vágni azt, ami nem tetszik, addig muszáj, hogy vevők legyenek rá, hiszen egyre nagyobb piaca van. Bár még igazán hiteles rapelőadót nem láttam a TKO-n kívül.

[origo]Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor