ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Dévényi Tibor: Helló-halló, Elektor Kalandor!
2003. augusztus 1., péntek, 14:48|Utolsó módosítás: 2003. augusztus 4., hétfő, 12:33

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Maradtam Dévényi Tibor műsorvezető, akit szeretnek vagy nem szeretnek, ez teljesen szubjektív - foglalta össze pályafutását egy mondatban Dévényi Tibor. Az egykori műsorvezető-DJ, "a '60-as évek popszakmájának legnagyobb csajozója", szeretné, ha a Három kívánság című műsora folytatódna valamelyik televíziós csatornán. Szerinte a műsorvezetéshez már öreg, de a tapasztalatot és az instrukciókat ő adná.


"Néhány sötét pont az életemben megvilágosodik" 1/3. oldal >>

Fotó: Varga Ferenc [origo]
"Nem is DJ-k voltunk, hanem klubvezetők"
Ajánlat
Dévényi Tibor-rajongók oldala
Fórum
Tévés személyiségek negatív alkalmassági listája

Helló-halló, Elektor Kalandor, amit magyarosítsunk Internet Kalandorokra! Nagy tisztelettel várom a kérdéseket, remélem, néhány sötét pont az életemben az óra végére megvilágosodik.

- Mikor és honnan jött az ötlet, hogy igazi lemezlovas legyen? (retsam_13)
- 1972-ben, amikor én konferáltam be az összes Magyarországra látogató angol együttest, és a szünetben két átszerelés között kellett hangulatot teremteni a színpadon, s akkor megpróbáltam néhány sikerdalt lejátszani az akkori slágerekből. Tehát mint szünet kezdtem a pályafutásomat. Utána már nem volt szükség műsorvezetőkre, de friss dalokra igen. Akkoriban indultak el az első diszkók.

- Mi a "tisztességes" szakmája és hol, kitől tanulta a lemezlovaglást? (csokkolade)
- Tisztességes szakmám hivatásos előadóművész, nekünk még annak idején nem voltak mestereink, mi magunktól tanultuk.

- Ha lehetne három kívánsága, mi lenne az? (Iris)
- Te vagy a 278 517-edik, aki feltette ezt a kérdést az életemben. Félretéve a tréfát, korszakaimmal együtt változnak a "három kívánságaim". Jelen pillanatban első helyre az egészségettenném - magamnak és családomnak, másodszor, hogy sikerüljön még teljesíteni kétéves Máté és 16 éves Dani fiam néhány kívánságát, s a harmadik: szeretném, ha ez a műsor tovább folytatódna valamelyik csatornán, ha nem is közvetlenül az én szereplésemmel, de az én irányításommal, és a 18 év tapasztalatának birtokában.

- Mi a véleménye a közelmúltban történt esetről -  amiről egy újságnak is nyilatkozott -, hogy egy miskolci DJ kabítószert terjesztett? (Somebody-)
- Mint akkor mondtam, én nagyon elítélem, ha egy "szórakoztató színpadi ember" ilyet tesz. Lehet, hogy egy kicsit konzervatívnak tűnik, amit mondok, de nagyon jó, hogy végre szigorúan működési engedélyhez kötötték ezt a tevékenységet, mert akkor senki nem merte volna reszkírozni, hogy ilyen cselekedet miatt bevonják az engedélyét. Persze én még a boldog békeidőkben voltam DJ, amikor néhány üveg sörön kívül más kábítószer nem volt az országban.

- Mit csinál mostanában? A tévéképernyőről eléggé eltűnt, holott szerintem annó mindenki szerette - gyermek és felnőtt egyaránt. Igaz az, hogy házibulikban szokott hangulatot csinálni? (Valahol olvastam ilyen hirdetést is.) (Akossss)
- Jelen pillanatban azon fáradozom, hogy egy uniós gyermek-kívánságműsort készítsek elő. Az a lényege, hogy valamelyik uniós ország gyerekének itt nálunk teljesüljön a kívánsága, a magyar gyerekeknek pedig külföldön. Így szerintem jobban megismernénk egymást. Tehát mondjuk egy magyar srác Backhemmel akar dekázni a Real Madridból, míg a spanyol kissrác ötösfogatot akar hajtani a Hortobágyon. Úgy érzem, az ilyen kívánságok közelebb hoznák a különböző országok gyerekeit. Második kérdésedre válaszolva: 35 éve vagyok előadóművész, mindig ott lépek fel, ahova hívnak, és én már régen is azt vallottam, hogy mindegy, hogy a Kisstadionban 10 ezer ember előtt, vagy egy jó Axelero-bulin a Balaton-parton csinál jót az ember. Lehet harminc embernek is jó hangulatú, igényes bulit szervezni, s mivel ebből élek, a közértbe nem tehetem fel a kedvenc dalt, hanem nekem is fizetni kell a kenyérért.

- Miből él? (csuszomaszo2)
- A fellépésekből. Van egy tiszteletdíjam.

- Mi a véleménye a mai lemezlovasokról, elektronikus zenei kultúráról és a drogokról? (DeeRoy)
- Kicsit sajnálom a mai lemezlovasokat, mert a mi időnkben azokat szerették, akiknek jó szövegük volt, és jól táncolható zenét játszottak. Tulajdonképpen nem is DJ-k voltunk, hanem klubvezetők. Valamikor vizsgáztattam diszkósokat, és a napokban az egyiküket meglátogattam egy Duna melletti kis faluban. Nagyon jól éreztem magam, de feltűnt, hogy a nálam vizsgázott fiatalember egyetlenegy szót sem szól a mikrofonba. Azt mondta, hogy ma az ő diszkójában nem nagyon viselik el a szöveget, csak a zenét egymás után - kicsit szomorú lettem. A drogról meg már elmondtam előbb a véleményemet. Tűzzel-vassal tiltani, hiszen egy embernek az egész jellemét elferdíti - az egészségi károsodásról nem is beszélve.


1/3 következő oldal >>

1. "Néhány sötét pont az életemben megvilágosodik"

2. Példakép a gyerekeknek

3. "Ilyenkor tudatosul bennem, hogy érdemes volt"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor