Török László: "Perspektivikusabb lett a CIB"

Vágólapra másolva!
Univerzális bankként Magyarországon hosszú távon is létjogosultsága lehet négy-öt pénzintézetnek - jósolta a Vendégszobában a nemrég az Inter-Európa Bankot magába olvasztó CIB Bank vezérigazgatója. Török Lászlót nemcsak a fúzióról kérdezték olvasóink, hanem befektetési lehetőségekről, a várható euróárfolyamról és az OTP hazai túlsúlyáról is.
Vágólapra másolva!

Török László vagyok, a CIB vezérigazgatója, tisztelettel köszöntök mindenkit, örömmel várom a beszélgetést!

Milyen iskolákban tanult, hogyan építette a karrierjét? [szabolcsos]
- Bár feltételezem, elsősorban egyetemi tanulmányaimra kíváncsi, mégis azzal kezdeném, hogy abban az általános iskolában tanultam 8 évig, melyet ma nap, mint nap látok az irodámból (Medve utca). Ami az egyetemet illeti, a Közgázon végeztem 1981-ben, ennek megfelelően sajnos már elég hosszú a szakmai pályafutásom. A kereskedelmi banki szektor mellett jó pár évet töltöttem a jegybankban, valamint a nyolcvanas évek során a Pénzügyminisztériumban is.

Ki a példaképe az üzleti életben? [magasmérleg]
- A személyes példaképre vonatkozó kérdést egyszer már megkaptam 10 éves koromban, egy gyerek-rádióműsorban, akkor elakadt a szavam, és nagyon szégyelltem, hogy nem tudok válaszolni. Ma ugyanezt már nem szégyellem, mert bár azt gondolom, hogy jó néhány kiváló szakembertől volt alkalmam sokat tanulni, összességében azt gondolom, hogy a saját utamat kell járni.

Ha valaki Inter-Európa Bank-ügyfél volt, akkor most utalások ügyében hova kell fordulnia? [trancewawe]
- Január elejétől már csak egy bankról beszélünk, amit CIB-nek hívunk, ezért ma már valamennyi volt Inter-Európa-ügyfelet CIB-esként üdvözlünk. Az egyesült bank több mint 140 fiókjában azonos szolgáltatással állunk valamennyiük rendelkezésére.

Nekünk, ügyfeleknek miben lesz érezhető ez a fúzió? [nefer]
- Valamennyi jelenlegi és jövőbeni ügyfelünk - így természetesen ön is - egy erősebb, szélesebb termékkínálatú, perspektivikusabb bank partnere lehet, mely intézménynek ráadásul még az elérhetősége is javulni fog, többek között a fiókhálózat jelentős bővülése révén.

Változik-e valamilyen szolgáltatás ára az egyesülés kapcsán? [masni22]
- Önmagában az egyesülés miatt semmilyen ár- vagy díjemelésre nem kerül sor. A fúziótól függetlenül ugyanakkor folyamatosan karbantartjuk kondíciós listánkat, és a piaci helyzet, versenytársaink lépései, vagy éppen saját költségeink változása miatt rendszeresen teszünk korrekciós lépéseke.

Megtartották az Inter-Európa alkalmazottait, vagy sokat elbocsátottak közülük? [Larry Lalonde]
- A mintegy 700 Inter-Európa-munkatársunk közül körülbelül 550-en kaptak írásos ajánlatot, még az elmúlt év lezárása előtt. Az egykori IEB-esek abszolút többségével tehát ügyfeleink a jövőben is találkozhatnak. Elbocsátási hullámra nem került sor.

Mennyi a maximális kamat, amit adni tudnak az állampolgároknak a pénzük után jelenleg? [férfias]
- Teljesen kockázatmentes betéti konstrukcióink közül a 9 százalékos, 3 hónapos futamidejűt jó szívvel tudom ajánlani. Nagyobb kockázatvállalási hajlandóság mellett természetesen a CIB-ben is elérhetők ennél magasabb hozamok is.

Miért nem lehet nyugdíj-előtakarékossági számlát nyitni a CIB-nél? Tervezik-e a bevezetését? [marosi56]
Köszönöm ezt a kérdést, mert lehetőséget ad arra, hogy hivatkozzak egy olyan termékre, melyet éppen az Inter-Európa kínálatából emeltünk át, és most már a CIB egészében elérhető az ügyfelek számára - azaz már be is vezettük.

Milyen új befektetési szolgáltatásokat terveznek kínálni az online üzletelőknek a közeli jövőben? [magyartozsdés36]
- A megerősödött CIB fiókhálózatában és telefonos kereskedési rendszerében napjainkban is igénybe lehet venni az E-broker szolgáltatást, sőt a jövő hét elejétől internetes felületen is lehetővé válik a befektetési szolgáltatások széles körének valós idejű elérhetősége.

Mikortól lehet végre Vodafone-os feltöltést indítani internetbankból? Mert decemberben még mindig nem lehetett. [zeeh]
- Információm szerint a szolgáltatás december óta már elérhető a CIB internetbankján keresztül.

Miért van az, hogy egy jelzálogkölcsönre több hónapot kell várni? [Patkány joe]
- Mindenekelőtt jelzem, hogy nagyon sajnálom, ha az ön esetében ez több hónap volt. Legjobb tudomásom szerint az átlagos átfutási idő, a teljes dokumentáció befogadásától a folyósításig, 30 napra tehető. Természetesen azon vagyunk, hogy az említett átfutási időt tovább rövidítsük.