Messi nem, de Görbicz ott lesz a kézigálán

Vágólapra másolva!
Idén sorozatban negyedik alkalommal kerül sor az E.on Kézilabda Gálára, amelynek ezúttal is a Syma-csarnok ad otthont. Az esemény két főszervezője, Ágai Kis András és Liszkay Gábor Levente a Vendégszobában mesélt a sikersztori létrejöttéről, az idei gálával kapcsolatos tudnivalókról, s arról, hogy bár Messi, Ronaldinho és Maradona nem lesz ott, s ezúttal a szépségverseny is elmarad, érdemes kilátogatni, s élőben, közelről megcsodálni a csinos kézilabdázókat.
Vágólapra másolva!

- Hogyan fogant meg évekkel ezelőtt a kézilabdagála ötlete? [szabó_bácsi1]
Ágai: Úgy, hogy egy másik sportág hasonló jellegű eseményét néztem otthon, és rögtön megfogalmazódott bennem, ha adva van egy ilyen jó sportág, ilyen szerethető, klassz emberekkel, akkor az nem járja, hogy nincs kézilabdagála. Elkezdtünk beszélgetni egymás között, aztán a szövetség vezetőivel, olyan emberekkel, akiknek adunk a véleményére, és mindenki örömmel fogadta a kezdeményezést. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy belevágunk, s aztán meglátjuk, mi sül ki belőle.

- Jól döntöttetek :) Egy-két kulisszatitkot elárultok? Kaphatnánk egy kis ízelítőt a programból? [Robertho87]
- A gála főmérkőzése idén kicsit más lesz, mint a korábbi években, Kelet-Nyugat All Star-mérkőzést szervezünk, ahol majd a legjobb női játékosok mérik össze erejüket, reményeink szerint ez egy igazi presztízscsata lesz. Megtartjuk azonban a jól bevált programelemeket is, idén is lesz ügyességi verseny, persze megújított, kicsinosított formában, illetve a média képviselői és az olimpikonok csapata is összecsap majd. Sztárfellépőként Gál Csaba Boogie érkezik.

- Azt szeretném kérdezni, hogy lehetne-e újból Szegeden rendezni a gálát? [Szegedi f]
- Ha elkészül a 9 ezer fős csarnok, amiről olvastunk a közelmúltban, akkor azonnal. Szerencsére olyan nagy az igény a gála iránt már évek óta, hogy csak az igazán nagy csarnokokban tudjuk kiszolgálni a közönséget. Ilyen viszont kevés van, de reméljük, hogy egyre több épül országszerte.

- Helló, nagyon jók voltak az eddigi nosztalgiameccsek, idén ez fog a legjobban hiányozni. [kocka_alak]
- Rápihenünk a jövő évre, és akkor megint lesz jó kis nosztalgiameccs. Hogy milyen, az legyen meglepetés.

- 25 éve nyertünk vb-ezüstöt Budapesten. Nem terveztek valami ünnepséget, meglepetést az akkori aranycsapattal. [szabó_bácsi1]
- Őszintén szólva gondoltunk rá, de a formáját nem sikerült igazán kitalálni. Valamilyen módon mindenképpen megemlékezünk róluk.

- Nem akarok ünneprontó lenni, de a lányoknak két ünnep között nem biztos, hogy olyan jól esik egy ilyen "kötelező" gála. Sohasem volt még negatív visszajelzés? [mansfeld]
- Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a lányok mindig nagyon szívesen jönnek a gálára, ha voltál már kint bármelyiken, vagy a tévében láttad a közvetítéseket, akkor te is láthattad, hogy ennyi sugárzó arcú sportolóval ritkán találkozik az ember. Egyébként nem kötelező.

- Lesz sztárvendég? [dbsrac16]
- Dolgozunk rajta.

Fotó: Szabó Pál

- Mégis, milyen sztárokkal tárgyaltok? [sportman33]
Ronaldinho, Pelé, Maradona, Messi... A viccet félretéve, a magyar sztárok egytől egyig ott lesznek, sőt nem csak kézilabdások, külföldön pedig nem olyan nagy a választék.

- Mennyire sikeresek ezek a gálák? [labda_kézi]
- Nagyon.

- Miért ilyen sikeres ez a gála? Bevallom, én szkeptikus voltam. [kázsrop]
- Miért voltál szkeptikus? Mi az első perctől kezdve bíztunk a sikerében, hiszen, ahogy már korábban szóltunk róla, a kézilabda és a kézilabdázók igazán alkalmasak a gálázásra Magyarországon. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy a színvonalas szórakozásra vevő a közönség.

- Nyereséges a gála? Vagy szerelemből csinálják? [zhjkkhupp]
- Nyereséges, és szerelemből csináljuk.

- Sziasztok, szerintetek miért él meg egy gála, s miért nem él meg egy kézilabda-magazin a piacon? [kocka_alak]
- Kézilabdát a legjobb nézni, ha nem csinálja az ember. Olvasni nyilván csak a legelhivatottabbak olvasnak róla, legalábbis mély szakmai részletességgel. Emellett most is az interneten beszélgetünk, online magazinok vannak szép számmal, azokért ugyebár nem kell fizetni. Úgy gondoljuk, ez a leglényegesebb oka.

- Ki lesz a konferanszié? Tibi bácsi megint elintézi? [sportoló23]
- Tibi bácsi ezúttal vendég lesz, a konferanszié amúgy Gundel Takács Gábor volt tavaly. Idén Azurák Csaba és Lantos Gábor lesznek.