ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Galla Miklós: Gyermeteg lélek vagyok
2005. november 9., szerda, 12:57

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A humorista, miközben úgy reklámozza új estjét, mintha egy kereskedelmi tévé reggeli műsorában lenne, és csak öt percet kapott volna, beszél a magyar futball kiábrándító állapotáról, a L'art pour l'art csoportból való kilépésének okairól, a címadás módjairól, a progresszív zenéről, amerikai jellegű tévézési szokásairól. Naiv, optimista, infantilis léleknek tartja magát, akinek végtelenül egyszerű a filozófiája: szeretni kell a tehetséget. Mesél Koltai Róbertről, fiatalkori ambícióról, igazi példaképeiről - és a végére még egy poént is elenged.


Jelenleg nincs felvett műsor 1/3. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Ajánlat
Visszajön Galla és a Monty Python
Angolmániás vagyok
Képgaléria
Galla Miklós a Vendégszobában


Miért nem lehet mostanában hallani a Holló Színházról? Régen nagyon sok komédia volt a televízióban is. [széplányka14]

- Én sokat hallok a Holló színházról. Szombaton ragyogóan sikerült bemutatónk volt, a Stefánia kulturális központban. Remekül kacagott a közönség, ha igazán őszinte akarok lenni, várakozáson felül jól sikerült a két bemutató előadás. Minden humorosnak szánt mondaton legalább annyira - vagy jobban - röhögött a nagyérdemű, mint amire számítottunk. Éljen sokáig a kedves magyar közönség! A bemutató kapcsán igen sok sajtó-, tévé - és rádióinterjú készült velünk, úgyhogy nem panaszkodom arra, hogy nem kapnánk elég nyilvánosságot. A különböző televíziókban is gyakran előfordulok, fordulunk, csakhogy míg régen másfél magyar nyelvű csatorna volt, addig ma legalább 40 közül választhat a néző. És akkor még nem beszéltem a megvásárolható DVD-kről. Egyébként az önálló estem (címe: Szépségem titkai) is megjelent DVD-n. Ezt csak érdekességképpen mondtam.

Lesz újra GM49? [Villanycápa]

- Köszönöm a kérdést, szia! Nem ígérhetem, hogy a GM49 együttes újra színpadra áll, mert az az érzésem, hogy nem lenne rá olyan érdeklődés, ami ezt indokolná. Ettől függetlenül én szívesen emlékszem a GM49-es időszakra.

Engem az érdekelne, hogy régen hogy született meg a Nyálon lőtt lány balladája? Kedvencem! [Vicecit]

- A dalt jómagam énekeltem, nyilván ezért kérdezi tőlem a kedves csetelő. Viszont a szerzője Laár András, ő írta a zenéjét és a szövegét is. Így tehát azt, hogy született meg, tőle kell megkérdezni, hiszen ő szülte. Én csak előadtam, a tévénézők pedig szerencsére nevettek.

Indul műsora a tévében? [yasecbike]

- A közelmúltban volt egy nyolcrészes sorozatom a Cool TV-ben, címe: Galla Miklós tündöklése és tündöklése. Úgy tudom, valamennyi epizód többször is látható volt. Jelenleg nincs olyan, már fölvett műsorom, amely leadásra várna.

Hogy bírod ki röhögés nélkül a poénjaidat? [BOY]

- Azért bírom ki, mert mire színpadra kerül, már igen sokszor gyakoroltam, elpróbáltuk. Így engem már nem ér az újdonság erejével. Ráadásul azt vallom, hogy a nézőtéren helyet foglaló közönségnek kell nevetnie, nem pedig a színpadon lévő komikusnak. Neki a nevettetés a dolga. Olyan természetesen előfordul, hogy a szerep szerint kell nevetnem, olyankor nem fogom vissza magam. Ez is része humorosnak szánt eszköztáramnak.

Miért szüntették be a méltán híres Galla Mappa adásait? [Chazzy Öcsi]

- Nem szüntették be, hanem véget ért. Pontosan annyi epizód került adásba, mint ahányról az előzetes megállapodás szólt. Ennyi külföldi reklámot vásárolt meg az RTL Klub, tehát ennyi volt a rendelkezésre álló nyersanyag.

Ki a három legjobb magyar humorista Ön szerint? [highmind]

- Ha a humoristák alatt komikusok is érthetők, akkor Kabos Gyula, Latabár Kálmán, Kazal László, Alfonzó, Benedek Tibor, Kibédi Ervin, Koltai Róbert, Hofi Géza. Tudom, hogy ez több, mint három, de az érzelmeim azt diktálták, hogy több nevet mondjak. Egyébként most dolgozom egy Kabos-Latabár cédén, amelyen archív hangfelvételek lesznek hallhatók. A dolgozás alatt a szerkesztést értem, ez nekem szívügyem.

Hogyan születik meg egy ötlet? Például, hogy anyagmennyiség-becslő legyen a főszereplő, vagy köré épüljön az egész? [HUMOR]

- Az Etelka , a tapír elmegy anyagmennyiség-becslőnek cím onnan jött, hogy a műsorban van egy jelenet, amelynek félrevezető módon Könyvesbolti jelenet a címe, és abban a vevő, akit Bor Laci barátom alakít, különböző extrémebbnél extrémebb könyvcímek iránt érdeklődik nálam, az eladónál. Az egyik ilyen könyvcím az Etelka, és úgy gondoltuk, ez figyelemfelkeltő lehet, mint műsorcím. Eddig mindenki nevetett rajta.

Miért oszlott fel a régi vastyúk? [Greenwitch]

- A vastyúk is talál szeget nem társulatnév, hanem műsorcím volt. A társulatot L'art pour l'art társulatnak hívták. Azért léptem ki belőle, mert az ott tartózkodásom utolsó két évében már szinte semmilyen művészi és emberi kérdésben nem értettünk egyet. Elegem lett a veszekedésekből. Úgy szeretek humort játszani, ha a színfalak mögött is jó a hangulat.


1/3 következő oldal >>

1. Jelenleg nincs felvett műsor

2. Cirkuszi bohóc, majd színész akart lenni

3. Színpadi baki, távozás előadás közbenKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor