Hajdú Steve félt a Heti hetestől

Vágólapra másolva!
Igen gyakori vendég az RTL Klub vasárnap esti műsorában, de a döntés nem jött hamar: hosszú hónapokig folyt a huzavona, hogy menjen-e vagy sem, mert nagyon félt bekerülni a "fenevadak" közé. Mindazonáltal most nem arra a show-ra, hanem egy látványosabbra gondolt többet: indul a Nemzeti Vágtán. Gyerekkora óta lovagol, így neki aligha jelent majd problémát a verseny. A chaten válaszolt olvasóink kérdéseire.
Vágólapra másolva!

Milyen iskolákat végeztél? Mi a végzettséged? [wellness11]
- Egyetemi rangú főiskola. Ez a mai Színház- és Filmművészeti Egyetem. Előtte pedig érettségi (nagy nehezen), előtte általános iskola, előtte óvoda. Bölcsődés nem voltam.

Mindig is ez akartál lenni, ami most vagy? [cuky lány]
- Legszívesebben tűzoltó lettem volna, meg katona, meg vadakat terelő juhász. De mivel ezek a szakmák már foglaltak voltak, és tanulmányi eredményem nem igazán volt meggyőző más felsőoktatási intézményhez, így kénytelen voltam olyan főiskolára menni, ahol speciális a felvételi követelmény. A főiskolára ugyanis 15 verset, 5 monológot és 3 dalt kellett vinni. Így úgy gondoltam, ezt még én is tudom teljesíteni. Ez valahogy sikerült, és fölvettek a főiskolára. Különben is, középiskolás koromban a pályaválasztási tanácsadó, amikor megnézte a bizonyítványomat és látta, hogy több tantárgyból buktam, azt javasolta legyek színész, mert ez az egyetlen olyan pálya, ahol félévente bukni lehet.

Most a Nemzeti Vágtában versenyzel? PR-versenyző vagy igazi nevező vagy? [huztreww]
- Igazi versenyző vagyok. Egy négy éves pej lóval indulok, a neve Mandarin, de mi csak Mandinak szólítjuk. Most is lovaglásból jöttem ide. Sikerült összhangba kerülnöm a lovammal. Kicsit talán olyan, mint én vagyok. Lassú, de nyugodt.

Geszti azt nyilatkozta, hogy a sztárok futama puszta PR-akció, mert így lehet eladni ezt a bulvársajtónak. Erről mit gondolsz? [csoda istván]
- Mindenhol a világban így működik ez a dolog. Én nem vagyok ellene az ilyen reklámfogásoknak. Ha mondjuk a véradást, vagy a cukorbetegek szűrését, vagy a tüdőszűrést így kampányolnák, akkor valóban mindenkihez eljutna. Nem látok benne semmi problémát, hogy ennek nagy reklámja van. Hogy ennek részese vagyok, nagyon-nagyon örülök. Mint tudjuk a bulvársajtót naponta több százezren olvassák, a nem bulvársajtót meg csak pár ezren.

Kivel fog versenyezni? Hányan futnak egyszerre? És mikor lesz a futama? [nemzeti bukta]
- Június elsején, vasárnap, 17:40-kor lesz a mi futamunk, ahol kollégáimmal indulunk egy futamban. Pintér Tibor, Sasvári Sándor, Stohl András, Hajas László és én. Na, ki a kakukktojás?

Te mióta lovagolsz? [nautica_2008]
- Hortobágyi fiú vagyok, ezért kora gyermekkorom óta lovagolok. Körülbelül 10-12 éves lehettem, amikor elkezdtem lovagolni a bátyám hatására. Pontosabban az ő pressziójára, mert fanatikus lovas a mai napig is. Úgyhogy nem nagyon volt más választásom, lovagolnom kellett. Bár szívesebben lettem volna óriás műlesikló, de a Hortobágy földrajzi adottsága miatt nem volt megvalósítható.

Mennyire lesz sikeres a Nemzeti Vágta? Eddig elég sokat kapott jobbról, balról! [csalóköz]
- Ha valaki valami mást akar csinálni, jobbat, különbet, tehetségesebbet, annak mindig van irigye. Miért kell mindenhez ilyen negatívan hozzáállnunk? Ha mindannyian csak fele annyi energiával dolgoznánk, vagy szerveznénk meg az életünket, mint ahogy ez a Vágta létrejött, lehetséges, hogy nem ott tartanánk, ahol most tartunk. És valószínű ugyanezt mondanám, ha nem lennék részese ennek a dolognak. Minden olyan kezdeményezést, ami felkavarja ezt a poshadt állóvizet, remeknek tartom.

Miért beszélsz ilyen vontatottan? Ez az imázsod? [masszeurfiu]
- Ezen így még tulajdonképpen nem gondolkodtam, hogy vontatottan beszélek, de van benne valami. Lehet, hogy azért beszélek vontatottan, mert közben gondolkodok. Egyébként pedig nem tudok gyorsan beszélni. Csak, ha akarok, de most nem.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Mit szólsz ahhoz, hogy Magyar Attila megnyerte a Budaörsi Játékszín színi igazgatói posztját? Új csapat lesz várhatóan! Mész? [nautica_2008]
- Ő nem a színi igazgató, hanem a művészeti vezető lett. A színi igazgatót Salamon Suba Lászlónak hívják. Mivel ezekkel az emberekkel szeretek dolgozni, és ők is szeretnek velem, ezért számítanak rám a jövő évadtól, de hogy mi lesz a pontos "feladat", majd csak nyár közepén derül ki. De már várom.

Hogy érzed magad a Heti hetes-ben? Már elég stabil tag lettél. [huztreww]
- Én jól érzem magam ott, ugyanis egy színésznek egy ilyesfajta tévéműsor nagy ismeretséget hoz. Direkt nem mondom, hogy népszerűséget, hanem ismertséget. Hiszen megosztja az embereket.

Mi alapján választottak be a Heti hetes-be? [Callvote BanIP]
- A műsor készítői, szerkesztői láttak engem színházban, vagy más televíziós produkcióban, esetleg filmben, és úgy gondolták, hogy megpróbálják, hogy vendégként meghívnak a műsorba. Hosszú hónapokig folyt a huzavona, hogy menjek, mert nagyon féltem bekerülni ezek közé a "fenevadak" közé. De ez mégis olyan, mint amikor a sperma keresi a petesejtet, bekerülni könnyű, de megtapadni nehéz.