Elton Johnnal és a Gipsy Kingsszel lépne fel a 100 Tagú Cigányzenekar

Vágólapra másolva!
Elton Johnnal és a Gipsy Kings együttessel közös fellépésről folytat tárgyalásokat a 100 Tagú Cigányzenekar, amely nemrég még Shakirával bulizott.
Vágólapra másolva!

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar Országos Kulturális és Közművelődési Egyesület főtitkára a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: minden fél szeretné létrehozni a koncertet, "s ha valamit nagyon akarnak, az létre is jön". A koncertet a tervek szerint szeptember 9-én tartják Monte-Carlóban - jelentették be a zenekar képviselői kedden, Budapesten.

Mint mondta, a koncert a magyar cigányzenének "új hírnevet, új erőt adhat". Ezzel a világon is elismerik a magyar cigányzene egyedülálló kulturális értékeit - tette hozzá.

Buffó Rigó Sándor, az egyesület elnöke a zenekar júliusi, háromhetes franciaországi turnéjáról szólt, amely közlése szerint igen sikeresnek bizonyult. Kiemelte az együttes július 7-i fellépését: egy privát partin a 100 Tagú Cigányzenekar közös produkcióban lépett színpadra Shakirával, a Grammy-díjas kolumbiai énekesnővel és a Gipsy Kings együttessel a monte-carlói Sporting Clubban.

A közeljövő terveit ismertetve Buffó Rigó Sándor kitért az augusztus 4-i Cigánykarneválra, amelyet a műfaji sokszínűség jegyében tartanak a Margitszigeten. Rámutatott arra: ez egy hagyományos fesztivál, immáron 17. alkalommal rendezik meg. Az idén azonban "gondoltak egy merészet", s új helyszínt választottak, a Margitszigetet.

Buffó Rigó Sándor a koncert "pikantériájának" nevezte a Megasztár című televíziós tehetségkutató verseny két énekese, Caramel és Gáspár Laci fellépését. Mindketten eléneklik legnagyobb slágereiket, bemutatnak néhány számot készülő albumukból, ugyanakkor a 100 Tagú Cigányzenekarral is előadnak egy-egy dalt.

Az egyesület elnöke elmondta: augusztus 4-én a közönség elé lép Bangó Margit Kossuth-díjas nótaénekes, Boross Lajos, a 100 Tagú Cigányzenekar örökös tiszteletbeli prímása, valamint Ökrös Oszkár cimbalomvirtuóz is. A koncert szereplői között lesz az 55. születésnapját ünneplő Rajkó zenekar, s a , amely latinos zenéjével hamisítatlan karneváli hangulatot varázsol a színpadra. Fellép még Mága Zoltán hegedűművész, aki "angyalaival" igazi varieté-show-t mutat be.

A sajtótájékoztatón Beke Farkas Nándor bemutatta a 100 Tagú Cigányzenekar új dupla CD-jét, amely a közelmúltban jelent meg Franciaországban. A From Budapest to Vienna (Budapesttől Bécsig) című albumon Hacsaturján, Brahms, Bizet, Johann Strauss, Hubay Jenő, Pablo Sarasate művei csendülnek fel.

Az egyesület főtitkára bemutatta az együttes készülő DVD-jének munkapéldányát is, amelynek kiadásáról jelenleg még tárgyalnak. A DVD, amelyen a zenekar 2007-es, a Művészetek Palotájában adott koncertje látható, reményeik szerint még ez év végéig megjelenik.