Hallgasd meg a Tankcsapda koncertalbumát!

Vágólapra másolva!
Több mint tíz év elteltével dob piacra ismét koncertlemezt a Tankcsapda. Lukács Lászlóék a zenekar legutóbbi turnéjának emlékezetes pillanatait rögzítették, hallhatóak rajtuk a Mindenki vár valamit című legutóbbi stúdióalbum dalai épp úgy, mint a Tankcsapda legnagyobb slágerei. Hallgasd meg az Elektromágnes című lemezt az [origo]-n szerda délután 4-től!
Vágólapra másolva!

A debreceni Tankcsapda tizennyolc éves történetének mondhatjuk, egyik legsikeresebb turnéját zárta alig pár hete, amiről maga a banda is főleg legekben beszél. Elég csak a tényeket alapul vennünk, a Tankcsapda 2006 tavaszán boltokba került, Mindenki vár valamit stúdiókorongja rövid idő alatt platinastátuszt ért el, a fiúk pedig azonnal turnéra is indultak a lemezanyaggal.

A Mindenki vár valamit turné közel másfél éven át bejárta az ország szinte minden pontját, teltházas tömegeket vonzva, közel féléven belül töltötték meg előbb a Kisstadiont, majd hazai pályán a Főnix Csarnokot, méghozzá a Főnix történetének legnagyobb nézőszámát produkálva. Egy ilyen erős turné után igencsak várható volt, hogy valamilyen kiadvány örökíti meg ezt a koncertekben meglehetősen sűrű időszakot.

Koncertlemez pedig már egy ideje nem látott napvilágot a Tankcsapda háza táján, utoljára 1996-ban az Eleven c. lemez került a lemezboltok polcaira, így időzítésben is tökéletesnek számít a mostani Elektromágnes. Már csak az elkövetkezendő időszak koncertmentes hónapjai miatt is, hiszen tudható, hogy a zenekar most egy nagyobb szünetet kíván beiktatni, amit elsősorban a következő lemez rögzítésének szánnnak.

Ha van olyan banda a hazai élvonalban, ami nem spórol a koncertezéssel és jóformán szívét-lelkét beleadja a bulikba, az a Tankcsapda. Egy hiteles rockbandánál egyébként is a koncertek adják meg a dalok lelkét, teszik hozzá azt a pluszt, amitől életre kel egy-egy szerzemény. Az Elektromágnes című lemez nagyban mondható a Mindenki vár valamit koncertverziójának, hiszen a dalok többsége adta a turné alapját, amibe azért belesuvasztották a nagy többség által ismert slágerdalokat is.

Egy kakukktojás található, ami egyben a címadó felvétel, az Elektromágnes. A számról tudható, hogy közel egyidős a Mindenki vár valamit lemezzel, akkor került alapjaiban rögzítésre, de aztán később mégse került fel a stúdiókorongra.

A kiadvány igazi meglepetése az a plusz DVD, ami csatlakozik a koncertlemezhez. Ide felpakolták az albumhoz készült valamennyi videóklipjüket - Nem kell semmi, Rock a nevem, Füst és lábdob, valamint a korábban csak interneten hozzáférhető California Über Alles promóklipje is megtalálható. Ezen kívül, némi extraként a Nem kell semmi és a Rock a nevem klipjeinek eddig be nem mutatott változata, valamint az új dal, az Elektromágnes képanyaga is.

Aki a Mindenki vár valamit-turné bármelyik állomására ellátogatott, biztosan lelkesen viszi haza emlékbe, de annak is ajánlható, aki egy őszinte rock and roll zúzásra éhes és valami jó kis hazai csemegére vágyik.

Nyerd meg a lemezt!

Játékunkban tíz példányt sorsolunk ki a Tankcsapda: Elektromágnes című CD-jéből. Kérdésünk: Melyik extrém sportnak nagy hódolója a zenekar frontembere, Lukács László?
A helyes megfejtéseket november 14-ig a
[email protected] címre várjuk. A levél tárgya ez legyen: Elektromágnes.