Matolcsy szerint Orbán továbbra is bízik benne

Vágólapra másolva!
Matolcsy György szerint töretlen a miniszterelnök bizalma iránta, és állítja, hogy a leváltásáról szóló hírek egy ellene folyó támadássorozat részei. Hétfőn a Magyar Nemzet írt Matolcsy menesztéséről, és korábban a kormányfő is beszélt arról, hogy a gazdasági minisztérium nehezen bír a rá nehezedő munkával.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök bizalma töretlen a gazdaságpolitika, az egykulcsos, arányos adórendszer, a költségvetés és az új Széchenyi Terv területén - válaszolta Matolcsy György az MTI azon kérdésére, hogy töretlen-e a kormányfő bizalma iránta. Matolcsy az után nyilatkozott, hogy az elmúlt napokban több találgatás is megjelent esetleges leváltásáról. Hétfőn a Magyar Nemzetben jelent meg egy hosszabb cikk arról, hogy fogy a levegő körülötte, és hamarosan napirendre kerül a leváltása.

Matolcsy György az MTI-nek azt mondta, hogy véleménye szerint ellene június 2-tól, aznaptól, hogy letette a hivatali esküjét, koncepciózus támadássorozat folyik a sajtóban és a sajtó mögötti politikai életben. Sokan nem szeretik azt, hogy sikeres a gazdaságpolitika, hogy bankadó van, és sokan nem bíznak abban, hogy az IMF nélkül is van élet - közölte, hozzátéve, hogy minden ami történik, ezért történik. Matolcsy György úgy fogalmazott: a munka azonban folyik tovább, "sikeresek, jók leszünk".

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Hír TV-nek nyilatkozva utalt arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium nincs könnyű helyzetben. Szerinte a minisztérium "rogyadozik a nagyon komoly munkateher alatt", amelyet az új adórendszer kialakítása jelent. "Az apparátusnak most komolyan kell vennie, hogy gyorsan kell elvégeznie az egyszerűbb adórendszerhez és az adócsökkentéshez vezető módosításokat, ez okoz némi nehézséget" - fogalmazott. Néhány nappal korábban azonban a köztelevízió Az este című műsorában a kormányfő kijelentette, a közeljövőben nem tervez személyi változtatásokat a kormányban.