Felnőtt korba lépett a Zöld Pont rendszer

Vágólapra másolva!
Idén 20 éves a gyártói felelősség elvén működő szelektív hulladékgyűjtési koordináció az Európai Unióban, amely rendszerhez Magyarország a legnagyobb szelektív hulladékgyűjtést és újrahasznosítást koordináló hazai szervezeten, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-n keresztül kapcsolódik.
Vágólapra másolva!

Az európai szelektív hulladékgyűjtési modell sikerességét jól mutatja, hogy az elmúlt években túllépett az Európai Unió határain és immár Kanadában is bevezetésre került, így annak keretein belül világszerte 33 ország több, mint 400 millió állampolgára gyűjtheti anyaga szerint elkülönítve az otthonában keletkezett csomagolási hulladékokat.

A csomagolásokon Zöld Ponttal jelzett európai modell sikerességének és hatékonyságának záloga az, hogy a rendszer minden uniós tagállamban az állami szférától függetlenül, de általa ellenőrizve, a zöld iparág szereplői közötti, országhatárokon átívelő szinergiákat kihasználva, a lakosság aktív részvételével működik. Magyarországon az elmúlt hét évben több mint 2 millió tonna csomagolási eredetű hulladék került hasznosításra ebben a rendszerben.

További információk a Greenfo.hu oldalán.