Vágólapra másolva!
Budapesten háztartásonként akár 2 kilogramm papírt is spórolhatunk hetente, ha csatlakozunk egy kezdeményezéshez, és kihelyezzük postaládánkra a "Nem kérek reklámkiadványt" matricát. A szolgáltatás ingyenes.
Vágólapra másolva!

Kisebb településeken a heti terjesztett ingyenes reklámanyag mennyisége (szórólapok, ingyenes újságok, katalógusok) háztartásonként átlagosan heti 30-40 dkg, nagyobb városokban, megyeszékhelyeken és vonzáskörzetükben elérheti a heti 1 kilogrammot, Budapesten esetenként meghaladhatja a heti 2 kilogrammot.

Magyarországon eddig nem volt arra lehetőség, hogy szervezetten, érdekképviselet mögé állva mondhassunk le a címzetlen akciós újságokról, szórólapokról. Néhány írószerboltban ugyan kaphatóak matricák "Nem kérek szórólapot" felirattal, vagy akár saját magunk is nyomtathattunk ilyet, és elhelyezhettük a postaládán.

Létezik azonban egy új, ingyenes szolgáltatás, amelynek lényege, hogy a http://szorolaponline.hu/ weboldalon regisztrálva csatlakozhatunk a terjesztő vállalkozás matricaprogramjához. Az ígéret szerint a postaládára kerülő "Nem kérek reklámkiadványt" matricára a terjesztést végző munkatársak fokozottan figyelnek, és ügyelnek arra, hogy a program résztvevői ne kapjanak reklámkiadványt. Emellett a szolgáltatás életre hívója tájékoztatja a hirdető üzleteket és vállalkozásokat, hogy mennyivel kevesebb kiadványt gyártassanak. Így azt a szórólapot, amelyet nekünk nem kézbesítenek, soha nem is gyártják le.

Forrás: HuMuSz