Hová tűnt az energia - milliós díjazású pályázatok iskolák számára

Vágólapra másolva!
Az E.ON Hungária - az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai támogatásával - energiatakarékosság témakörben két új pályázatot ír ki általános és középiskolás diákoknak, "Az energiatakarékosság ábrázolása" és "Hová tűnt az energia?" címmel. A pályázatok részei az EnergiaKaland elnevezésű, környezet- és energiatudatossági szemléletet erősítő oktatási programnak.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év nagy sikerű, diákoknak kiírt kreatív és internetes fotópályázatai, valamint a pedagógusok EnergiaKaland módszertani versenye után idén újabb pályázatokkal jelentkezik az E.ON Hungária.

A vállalat ezúttal két témában is várja az iskolások munkáit:

"Az energiatakarékosság ábrázolása" a 6-18 éves korosztály tagjai számára kínál alkotási lehetőséget. A feladat az, hogy a pályázók bármilyen technikával rajzolják le vagy ábrázolják meggyőző és figyelemfelkeltő plakátokon, mit jelent nekik az energiatakarékosság. Fontos, hogy az alkotás során használt eszközök környezetre vagy egészségre ártalmas anyagot nem tartalmazhatnak.

A "Hová tűnt az energia?" téma egy kis nyomozásra invitálja a 9-18 éveseket: 3-5 perces hangos vagy némafilmen, videón nyomozhatnak az után, hogy "hová tűnt az energia". E pályázat alkotásainak az energiapazarlás konkrét, helyi (iskolai, lakóhelyi, települési vagy más helyszínen való) mérséklésének történetét vagy lehetőségeit kell bemutatniuk a takarékosság, a körültekintő energiahatékonyság, a tudatos energia- (elektromos áram, vezetékes vagy palackos gáz) fogyasztás eszközeivel.

A munkák postára adási határideje 2010. április 30.

A pályázatokról bővebb információ az EnergiaKaland honlapján, a www.energiakaland.hu oldalon olvasható.