Vágólapra másolva!
Magyarországra is megérkezett a Friends of Glass (Az üveg barátai) nevű nemzetközi környezetvédelmi mozgalom. A kampány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az újrahasznosítás fontosságára és az üvegben rejlő előnyökre.
Vágólapra másolva!

A mozgalom nemzetközi házigazdája Hank, az éneklő üveg, akivel itt ismerkedhetnek meg: www.friendsofglass.hu

A mozgalmat az Európai Csomagolóüveg Szövetség alapította, hogy ismertesse a fogyasztókkal az üvegben rejlő lehetőségeket. Célja az volt, hogy növelje az újrahasznosítás arányát, hiszen az európai uniós tervek szerint az üveghulladékok hasznosítását a 2008. évi 25 százalékról 2012-re 60 százalékra kell emelni. Magyarországon az O-I Orosházi Üveggyár csatlakozott elsőként a mozgalomhoz, elkészítve a magyar nyelvű honlapot is.

A honlapon számos érdekességről olvashatunk az újrahasznosítással kapcsolatban, blogot írhatunk vagy feltölthetünk képeket, és mi is csatlakozhatunk a kampányhoz. Ha azt szeretnénk, hogy barátaink, ismerőseink is csatlakozzanak, elég egy meghívót küldeni nekik.

Üveg: újra és újra és újra

Homok, mészkő és szóda. Ez a három összetevő alkotja ezt a 100%-ban újrahasznosítható, környezetbarát anyagot: az üveget. Az üveg egészséges, hiszen káros anyagok hozzáadása nélkül hasznosítható újra, újra és újra. Az üvegből nem oldódnak ki káros vegyi anyagok, melyek befolyásolnák a benne tárolt étel, ital ízét, ezért is nagyon fontos, hogy újrahasznosítsuk.