Pénteken délután ivókút-teszten vehet részt Budapesten

Vágólapra másolva!
A Tudatos Vásárlók Egyesülete ivókút-vizitre invitálja a melegben felfrissülni vágyókat Budapesten, 2010. július 2-án, pénteken 16.45-kor.
Vágólapra másolva!

A Városfoglalás nevű programsorozat újabb állomásán a Tudatos Vásárlók Egyesülete és az ImagineBudapest a nyári forróságban arra hívja fel a figyelmet, hogy csomagolt víz helyett válasszuk az ivókutakat.

Fővárosunk számos pontján lehetőség van arra, hogy - akár a hajdani utazók - kiürült palackjainkat tiszta, jó minőségű vízzel töltsük újra. Ezzel a környezetet és pénztárcánkat is kíméljük. Nem kell más: vigyünk magunkkal egy újratölthető palackot.

A vezetékes víz, vagy hétköznapi nevén csapvíz nem számít különösebb gasztronómiai kuriózumnak, mégis nagy sikere van immár bő egy évszázada. Naponta isszuk, használjuk mindannyian. Budapesten pedig a jó minőségű csapvíz mellett számos értékes ásványvízforrás, ásványvizes ivókút is rendelkezésünkre áll.

A szervezők vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket. A séta ideje alatt a budai oldalon fellelhető néhány ivókútból merítve frissítjük fel magunkat. Eközben tudásszomj-oltásként hallhatunk a várostörténeti szempontból is izgalmas víz-közműhálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról, vagy éppen arról, hogy szokás volt-e a múlt század fordulóján vizet inni az ebédhez a főúri asztaloknál.

A vízi-várostörténeti séta időpontja: 2010. július 2. 16.45

Találkozóhely: Gellért téri díszkút

A program időtartama körülbelül 1,5 óra.

A séta ingyenes, de jelentkezéshez kötött. Regisztrálni a [email protected] email címen lehet.

Az ivókutak listája elérhető itt.

Forrás: Tudatos Vásárlók Egyesülete