Zöld kalandok a Tisza-tónál - környezettudatos fesztivál augusztus 13-15. között

Vágólapra másolva!
Első alkalommal, hagyománytermő szándékkal rendezik meg augusztus 13-15. között a Tó-vidék Fesztivált a sarudi Tisza-tó partján. Nem csupán a hagyományos szórakoztató elemekkel és látnivalókkal találkozhat a közönség: a fesztivál minden programján környezetbarát megoldásokat kínálnak és a mindennapi élet fenntarthatóbbá tételének példáit mutatják be a szervezők.
Vágólapra másolva!

A fesztivál Tanya-programjain megelevenednek a régi Tisza-tavi hagyományok és a mai praktikák. A 13 berendezett vendégváró portán a vidéki életmód mellett megismerkedhetnek a látogatók a környezetbarát építészeti megoldásokkal, a helyi termékek fogyasztásának jelentőségével és a megújuló energiák használatával. A tanyákon naponta több alkalommal is szakértők tartanak előadásokat.

Számos zöld és civil szervezet szakmai programjain is részt vehetnek az érdeklődők. Készíthetnek például saját tervezésű vászonszatyrot a Pécsi Zöld Körrel, aszalhatnak gyümölcsöket az Esztergomi Környezetkultúra Egyesülettel, megkóstolhatják a Gaia Biofarm reform- és bioélelmiszereit, meghallgathatják a Tudatos Vásárlók Egyesületének tapasztalatit, tanácsait. Játékos kalandtúrákat is kínál a fesztivál, szombatra kerékpáros, vasárnapra csónakos kincskeresést szerveznek.

A Tó-vidék Fesztivál alkalmából elkészítették a Tisza-tó Zöld Térképe online és nyomtatott kiadását is, ennek segítségével megtalálhatók például a helyi termelők, a javítóműhelyek, kölcsönzők és a házi tejet áruló pontok (a zöld térképek rohamos terjedéséről lásd korábbi cikkünket).

Fellép a fesztiválon Kovács Kati, az Irigy Hónaljmirigy, a Kistehén tánczenekar, Szőke András pedig saját környezettudatossági tapasztalatairól mesél a közönségnek Talajmasszázs című produkciójában.

Forrás: [origo]


A fesztivál és a strand (mely a fesztivál helyszínének része) ingyenesen látogatható.

A fesztivál részletes programja és nevezés a kalandtúrákra: www.tovidekfesztival.hu.