Újabb Disney-sztár szállt be a gender-propaganda támogatásába, de miért?

Pedro Pascal a Trónok harcában
Vágólapra másolva!
Benyalt nekik, szó szerint. Persze a követői nem feltétlenül nézték jó szemmel Pedro Pascal kirohanását. Felmerül a kérdés: vajon mi lehet az oka annak, hogy színészek – akik nyilvánvalóan egy, de akár több stúdióval is szerződésben állnak – ekkora hévvel állnak ki különböző politikai kérdések mellett? A válasz: pénz, szex, hírnév, nyalás, Joe Biden.
Vágólapra másolva!

Az HBO The Last of Us és a Disney The Mandalorian (a magyar címe: A Mandalóri) című sorozatok sztárja, Pedro Pascal kifejezte támogatását a transznemű közösség felé, amikor vasárnap szivárványos és transznemű zászlóról készült fotókat posztolt az Instagram nevezetű internetes helyen.

– írta Pascal Instagram-posztjának képaláírásaként, utalva Bob Dylan 1962-es polgárjogi himnuszára, a „Blowin’ in the Wind”-re.

Pascal döntését a rajongói vegyes reakciókkal fogadták. Voltak olyanok, akik elégedettnek tűntek, mások azonban annyira kiadtak, hogy tragikus, világot megrengető döntésre szánták el magukat: azonnal kikövették őt.

– írta valaki.

– vélekedett az egyik felhasználó.

– írták mások.

Pascal Instagram-posztjára több kollegina is rámozdult. Instant orgazmust kapott a hírtől a nem bináris The Last of Us sztár Bella Ramsey és a Trónok Harcás Sophie Turner is. Úgy dobálgatták a szívecskéket neki, mintha nem lenne holnap.

S ha ez még nem lenne elég Pascal az Instagram-on közölte – senkit nem érdekel egyébként –, hogy az angol nyelv hímnemű névmását (he/him) használja – vagyis saját magára férfiként tekint.

Micsoda meglepetés!

A színész egyébként már korábban is lelkesen támogatta az LMBTQ-közösséget. Testvére, Lux Pascal 2021-ben transzneműként coming outolt és nőknek maszkírozva éli az életét.

Ugyanakkor nem Pascal az egyetlen Disney-sztár, aki a transzneműséggel kapcsolatos kérdésekbe kiáll.

A Disney+-on futó She-Hulk sztárja, Tatiana Maslany a LA Timesnak nyilatkozva emelte fel hangját az LMBTQ-emberek mellett. Maslany megjegyezte, hogy „tisztában van azzal, hogy az efféle kiállásnak milyen hatása van”, különösen annak fényében, hogy a Disney korábban olyan politikusokat támogatott, akik LMBTQ-ellenes törvényeket fogadtak el. A továbbiakban megjegyezte, hogy „hihetetlenül kiváltságos” és „nagyon szerencsés, hogy ilyen platformja van”, és megerősítette, hogy „nagyon támogatja” azokat, akik az egyenlőségért küzdenek.

Szombaton pedig Gabrielle Union színésznő Variety-nek nyilatkozva szólt be Tennessee kormányzójának, a republikánus Bill Lee-nek, aki a gyermekek transznemű orvosi beavatkozásának betiltása mellett lobbizik.

Felmerül a kérdés: vajon mi lehet az oka annak, hogy színészek – akik nyilvánvalóan egy, de akár több stúdióval is szerződésben állnak – ekkora hévvel állnak ki különböző politikai kérdések mellett?

Pénz, szex, hírnév, nyalás, Joe Biden.

Legyen szó akár az ukrajnai háborúról, vagy a gyermekek nem-átalakításáról a színészek – ill. a zenészek, celebek – többsége teljes vállszélességgel támogatják a demokrata narratívát.

Hogyan képesek a gyermekek nemváltoztatása mellett kiállni?

Nyilván vannak olyanok, akik demokraták, akik hisznek az LMBTQ-ideológiában. Ez kétségtelen.

Jó, az is előfordulhat, hogy ezt a gender-propagandás rongyrázást csak a bulvár miatt csinálják, azt igyekeznek magukról elhitetni, hogy mennyire PC-k. Lássuk be, manapság a politikai korrektség menőnek számít a Pascalhoz hasonló sztároknál.

Azonban azt a lehetőséget sem lehet elvetni, hogy mindez csak egy „egyszerű” nyomásgyakorlás a stúdiók részéről. A szerződtetés pillanatában megállapodnak Gipsz Jakabbal arról, hogy mely ideológia és politikai narratíva mellett kell kiállniuk. Ha megszegik a szerződésben leírtakat, repülnek és parkolópályára teszik őket.

S ugye a színészek a filmekből és a sorozatokból élnek... Náluk ez egy megélhetési kérdés.

A látottak alapján elképesztő befolyása van a politikának nemcsak a film-, hanem a zeneiparra is.

Az ilyen jellegű politikai kiállások előbb, vagy utóbb kontraproduktívak lesznek.

Pedro Pascal és társai fognak még olyan helyen sírni, ahol senki sem látja.