Ki hitte volna, hogy egy, az alig több mint 80 ezer lakót számláló Man-szigetről származó hírről vezető helyen számolnak be az amerikai sajtóban is. Igaz, eddig nem sokszor lehetett hallani arról, hogy az iskolában 11 éves gyerekeknek tartanak előadást az orális és anális szexről.

Márpedig az Írország és Anglia között elterülő sziget II. Erzsébetről elnevezett általános iskolájában a bevezetőben említett témában tartottak „továbbképzést" a nebulóknak. A felháborodott szülők nem hagyták szó nélkül az esetet, annál is inkább, mert a „felvilágosító órán" plasztikusan, ábrákkal tették egyértelművé az orális és anális szex mibenlétét.

A feldühödött szülők telefonon és e-mailben bombázták az iskolát, miután a gyerekek otthon meséltek a nem éppen hétköznapi témájú órákról, amelyet inkább pornográfnak, mintsem felvilágosító előadásnak neveztek. Az egyik édesanya elmondta, nem hitt a fülének, amikor a lánya beszámolt neki az új órán „tanultakról."

„Azonnal bementem az iskolába, és kérdőre vontam őket, hogy mi a fenének beszélnek ilyen részletesen gyerekeknek a szexről" – mondta az anya. – Persze kell tanulni a fajfenntartéásról, a szaporodásról, de jobb lenne, ha ennek a korosztálynak inkább csak az alapvető biológiai kérdésekről beszélnének, egy férfi és egy nő normális kapcsolatáról. A lányom még csak 11 éves, évekre van még a beleegyezési korhatártól, és máris bevezetik az anális és orális szex rejtelmeibe. Vajon mit akar elérni ezzel az iskola? Pontosan el kellett volna magyarázni a szülőknek, hogy miről lesz szó ezeken az órákon. A gyerekek még nem elég érettek ahhoz, hogy ilyen dolgokat lássanak, halljanak."

A MailOnline-nak nyilatkozó édesanya – akinek több gyermeke is jár abban az iskolába - szerint a gyerekeket felzaklatta és megzavarta a gazdagon illusztrált előadás. Ragaszkodik hozzá, hogy ebben a korban a szülő belátására kell bízni, hogy eldöntse, mit tart a legmegfelelőbbnek a gyermeke fejlődése szempontjából. A többi szülőt is felháborította a vitatott tanterv tartalma, a nemváltó műtétek és szexuális aktusok részletes tárgyalása.

Édesanyja engedélyével a MailOnline beszélt az egyik 11 éves lánnyal, aki részt vett ezeken az órákon, és szinte belebetegedett a látottakba, hallottakba, undorodott az egésztől.

„Szinte látványos volt, de ennyi idősen az orális és anális szexről hallani nem éppen túl szép. Rosszul éreztem magam, és ott akartam hagyni az előadást. Undorító és borzalmas volt, sok barátom egyszerűen kikapcsolta magát, mert hallani sem akart ezekről a dolgokról. Nem akarok arról tanulni, hogyan csókolóznak a férfiak férfiakkal, a nők pedig nőkkel, pedig ez az előadás része. Az osztály nagy része nem is figyelt oda, néhányan rajzoltak vagy csak bámultak kifelé az ablakon. Szerintem azért, mert nem tudták vagy akarták elhinni azt, amit a tanár mond."

Az angolszász világban komoly hírnévre szert tett iskolában egy 14 éves fiú pedig azzal vonta magára a tanerők haragját, hogy kerek perec kijelentette, szerinte badarság, hogy 73-féle nemi identitás létezik.

Előbb csak arra szólította fel a tanára, hogy hagyja el az osztálytermet, később, az ebédszünetben pedig őrizetbe vették a renitens tinédzsert.

„Meglepődtem, amikor kiderült, hogy miért vették őrizetbe a fiamat" – nyilatkozta az édesanya. „A gyermekeinknek már nem szabad saját véleményt alkotniuk? A tanár azt sulykolta beléjük, hogy többféle nemi identitás létezik, a gyerek csak annyit mondott, hogy ő ezt nem fogadja el, erre megbüntették."

S hogy tovább színesedjen a sziget híressé vált iskolája: állítólag tavaly szeptemberben egy drag queen vendég tartott szexuális tanácsadást a tanulóknak.

A szülők felháborodása nyomán a peeli Queen Elizabeth iskolában felfüggesztették a szexuális neveléssel foglalkozó órákat, és a sziget oktatási minisztériuma elrendelte a tanterv azonnali felülvizsgálatát. Végül is jobb későn, mint soha.