Tényleg a gyermektelen, szingli nők a legboldogabb emberek a földön?

baba, csecsemő, kismama
A cukorbetegség nem kontraindikációja a szoptatásnak, vagyis bátran szoptathat a cukorbeteg kismama! A szoptatás mind az anyára, mind a gyermekre nézve számtalan előnyös hatással rendelkezik: az anyánál pl. csökkenti több daganattípus kialakulásának esélyét, segíti a baba immunrendszerének erősödését, valamint hozzájárul a későbbi elhízás, cukorbetegség elkerüléséhez.
Vágólapra másolva!
Az egyik vezető brit bulvárlap szerint „átütő" bizonyíték van arra, hogy a gyermektelen nők a legboldogabb emberek a társadalomban.
Vágólapra másolva!

Míg az angol politika szerint a demográfiai problémákat az évről évre rekordokat döntögető tömeges migrációval lehet csak orvosolni, addig mindennaposak a „gyermekmentes” életet hirdető, nagy visszhangot kiváltó cikkek. A Daily Mail legújabb írása, amely nem sokkal a Nagy-Britanniában március 25-én ünnepelt anyák napja előtt jelent meg, több negyvenes és ötvenes éveikben járó fehér nőre összpontosít, mivel a brit statisztikai hivatal (ONS) adatai szerint az angol nők egyötöde 45 évesen még mindig gyermektelen.

– teszi fel a kérdést a cikk írója, majd gyorsan meg is válaszolja: „lehet, hogy nem ezt szeretné hallani anyák napja előtt, de az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban végzett kutatások szerint a válasz egyértelmű igen”.

– állítja.

Ezután bemutattak néhány nőt, akik „gyermektelenek” mégis nagyon boldogok: Vicki Prais például beutazta a világot és sok érdekes, inspiráló emberrel találkozott, akik olyanok számára, mint a „pótgyermekek”.

Egy emberi jogi ügyvéd, akinek a munkája hatással volt a „gyermektelen életmódjára”, szintén sokat utazik és hosszú-hosszú órákat tölt a munkahelyén.

Az utazási blogger, Janes Hawkes a házastársával megszállott utazó és munkamániás.

Egy másik gyermektelen párról azt írták, hogy „egy gyönyörű, nagy kerttel rendelkező családi házban élnek és évente többször is külföldre mennek nyaralni”.

– teszi hozzá a Mail írója.

A 45 éves, elvált Helen Campbell a lapnak tett nyilatkozatában elmondta, hogy a klímaváltozás is szerepet játszott a döntésében:

Egyes felmérések szerint a „gyermektelenséget” választó nők nem csak Nagy-Britanniára korlátozódik, a francia nők körülbelül egyharmada egyáltalán nem akar gyermeket vállalni.

Összegezve tehát, a Daily Mail által megszólaltatott egyének a „gyermektelen életmód” mellett két nyomós érvet tudtak felhozni: utazás és munka.

Lássuk be, ez az egész egy nagy kamu!

Gyerek mellett lehet utazni, sőt még dolgozni is. A szüleim megoldották, a szüleim szülei is megoldották, miért probléma ez a modern kor társadalmának?

Mindenesetre hálás köszönjük a Daily-nek, hogy tükröt tart a társadalom elé és megmutatja milyen önimádóak, nárcisztikusak és munkamániásak vagyunk valójában.

Tisztelet a kivételnek!