Az egyik vezető brit bulvárlap szerint „átütő" bizonyíték van arra, hogy a gyermektelen nők a legboldogabb emberek a társadalomban.

Míg az angol politika szerint a demográfiai problémákat az évről évre rekordokat döntögető tömeges migrációval lehet csak orvosolni, addig mindennaposak a „gyermekmentes” életet hirdető, nagy visszhangot kiváltó cikkek. A Daily Mail legújabb írása, amely nem sokkal a Nagy-Britanniában március 25-én ünnepelt anyák napja előtt jelent meg, több negyvenes és ötvenes éveikben járó fehér nőre összpontosít, mivel a brit statisztikai hivatal (ONS) adatai szerint az angol nők egyötöde 45 évesen még mindig gyermektelen.

A gyermektelen nők boldogabbak?” 

– teszi fel a kérdést a cikk írója, majd gyorsan meg is válaszolja: „lehet, hogy nem ezt szeretné hallani anyák napja előtt, de az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban végzett kutatások szerint a válasz egyértelmű igen”.

 

Azok a nők, akik nem házasodnak meg és nem vállalnak gyermeket a legboldogabb csoport a népességen belül”  

– állítja.

Ezután bemutattak néhány nőt, akik „gyermektelenek” mégis nagyon boldogok: Vicki Prais például beutazta a világot és sok érdekes, inspiráló emberrel találkozott, akik olyanok számára, mint a „pótgyermekek”.

Egy emberi jogi ügyvéd, akinek a munkája hatással volt a „gyermektelen életmódjára”, szintén sokat utazik és hosszú-hosszú órákat tölt a munkahelyén.

Az utazási blogger, Janes Hawkes a házastársával megszállott utazó és munkamániás.

Egy másik gyermektelen párról azt írták, hogy „egy gyönyörű, nagy kerttel rendelkező családi házban élnek és évente többször is külföldre mennek nyaralni”.

 

Az élet szép”  

 – teszi hozzá a Mail írója.

A 45 éves, elvált Helen Campbell a lapnak tett nyilatkozatában elmondta, hogy a klímaváltozás is szerepet játszott a döntésében:

 

Az egyik fő tényező, ami miatt úgy döntöttem, hogy soha nem vállalok gyermeket, a környezetvédelmi kérdések”.  

Egyes felmérések szerint a „gyermektelenséget” választó nők nem csak Nagy-Britanniára korlátozódik, a francia nők körülbelül egyharmada egyáltalán nem akar gyermeket vállalni.

Összegezve tehát, a Daily Mail által megszólaltatott egyének a „gyermektelen életmód” mellett két nyomós érvet tudtak felhozni: utazás és munka.

 

Lássuk be, ez az egész egy nagy kamu!  

Gyerek mellett lehet utazni, sőt még dolgozni is. A szüleim megoldották, a szüleim szülei is megoldották, miért probléma ez a modern kor társadalmának?

Mindenesetre hálás köszönjük a Daily-nek, hogy tükröt tart a társadalom elé és megmutatja milyen önimádóak, nárcisztikusak és munkamániásak vagyunk valójában.

Tisztelet a kivételnek!