Párt állott, most kőhalom a Köztársaság téren

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Mesterházy Attila
Budapest, 2020. december 16. Mesterházy Attila, az MSZP képviselője felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Romokban áll az MSZP II. János Pál pápa téri (leánykori nevén: Köztársaság-tér) székháza. A párt hajdani otthona egyre gyorsuló ütemben válik hasonlatossá az egykor erős harcos erényeket csillogtató élcsapathoz, melynek sápatag tagjai egyre inkább – az érdekérvényesítés jegyében – másutt képzelik el a boldogulást.
Vágólapra másolva!

A napokban a szebb napokat látott eszmei csoportosulás egykori első embere, Mesterházy Attila is bedobta a törülközőt, bejelentette, hogy másutt keresi a közérdek-érvényesítés útját, módját. Ezzel is bizonyítva a baloldal szívósságát, mert osztódással képes szaporodni, lám, Mesterházy is a nagy elődök, Gyurcsány Ferenc és Szanyi Tibor nyomába lépett, és sebtében létrehozott egy új pártot.

Ki tudja, talán azért, hogy a későbbiekben összenőjön, ami összetartozik.

Mindenesetre a szimbólumok iránt fogékony régi szocialisták már megszokták a látványos leépülést, annál is inkább, mert 2009-ben költöztek el a rossz emlékű székházból. Azóta pedig az épülettel egyenes arányban romlik a szocialista párt állaga. Arról nem is beszélve, hogy egyre többet és egyre jobb étvággyal falatozik a romokból – reggel, éjjel meg este - az új pártot gründolt túlmozgásos Cicero, és a régi gárda tagjai már a látszat megóvásával sem törődnek, és tétlenül szemlélik, hogyan húzzák ki a lábuk alól a talajt.

A Köztársaság téri ház pedig némán figyeli saját és egykor oly erős és hatalmas lakóinak a vergődését. A befalazott ajtók mögött, ahol húsz-haminc éve még Horn Gyula és az élcsapat tagjai sürögtek forogtak, most ridegen ásít a beton. Az épületet régóta életveszélyessé nyilvánították, és vár a jobb és szebb napokra.

A háznak még van esélye, a pártnak már szinte semmi.