Bohár Dániel: Gyomorforgató Gyöngyösi

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
2012-ben még listázni akarta a zsidó parlamenti képviselőket, 2023-ban pedig már szédervacsorázik zsidó vezetőkkel.
Vágólapra másolva!

Azt eddig is tudtam, hogy ez a Jobbik nevű gazdasági formáció az egyik legvisszataszítóbb szereplő a hazai közéletben, de Gyöngyösi Márton tudta fokozni.

A mai napig erősen él az emlékeim között, amikor 2012-ben éppen néztem a parlamenti közvetítést, és egy bizonyos Gyöngyösi Márton nevű jobbikos képviselő következett. Gyöngyösi arról beszélt, hogy listázni kell a zsidó képviselőket, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Először azt hittem, hogy rosszul hallok. Visszanéztem a felvételt, és jól hallottam. Gyöngyösi kijelentése - teljesen joggal - óriási botrányt okozott. A Jobbik ellen tüntetett a Fidesz és a teljes baloldal is. Azok a balosok, akik most együtt indultak a Jobbikkal a választáson, de ez egy másik történet.

Az antiszemitizmus elfogadhatatlan. Már önmagában az botrány, hogy Gyöngyösi Márton még aktív szereplője lehet a magyar politikai életnek, de a helyzet még durvább, ugyanis jelenleg ő a Jobbik elnöke és a párt brüsszeli képviselője. Ez a Gyöngyösi ment el az amerikai nagykövet szédervacsorájára, vagyis a pészah első estéjére. Érthető módon kritikával illeték ezt az egészet a hazai zsidó vallási vezetők is. Köves Slomó fogalmazta meg a legtalálóbban:

"Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián vagy a »néppártosodott Ku-Klux-Klan« vezetője a Martin Luther Day ünnepségen. Érthetetlen, odaengedése pedig tapintatlan, udvariatlan."

Természetesen mindenki megváltozhat, kérhet bocsánatot, de amit a Jobbik művelt évekig, az megbocsáthatatlan. Ez az egyik, a másik pedig az, hogy a Jobbik és Gyöngyösi Márton nem változott meg. Most is ugyanazok a nácik, akiket csak a hatalom érdekel, és ezért bármire képesek.