A szentendrei ökölharcos egyelőre nem versenyezhet a svájci farkassal

koboroló farkas
Vágólapra másolva!
A hazai sajtóban hetekig mindent vitt a Svájcból egészen Borsodig vándorolt M237 sztorija. A kalandvágyó farkas kontra gonosz vadász találkozóról érzelmes és tárgyilagos cikkek, tudományos igényű tanulmányok százai születtek, nem beszélve arról, hogy a mindenkinél okosabb Facebook-huszárok is megsuhogtatták kivont kardjukat a kibertérben.
Vágólapra másolva!

Egy részük az ordast kilövő vadász azonnali karóba húzását, felnégyelését követelte, mások szerint azonban szobrot érdemelne a tettes, hiszen sok, sok gyapjas bárányka életét mentette meg, nem is beszélve másfajta szelíd emlősökről.

Hullhatnak bombák a szomszédban, találhatnak halott kisgyereket a csomagtartóban, száműzhetik Harry herceget Károly király koronázásán a tizedik sorba, a farkaskaland azért mégis csak izgalmasabb téma. Nem csoda, hiszen a ragadozó valósággal beköltözött a házunkba, lakásunkba és állásfoglalásra késztette a családtagokat, szomszédokat.

Nem csoda, hogy ebben a felfokozott hangulatban jóval kevesebb szót vesztegettek arra, hogy a hét végén, Szentendrén egy akut tesztoszteron túltengésben szenvedő kerékpáros férfiú ököllel esett neki egy kisgyermekeivel sétáló asszonynak.

Legalábbis egyelőre vajmi keveset halhattuk fogaknak hangos csikorgását, kötél és nyaktiló emlegetését. Összehasonlíthatatlanul többet foglalkoztak az online és a nyomtatott sajtóban a szomorú véget ért farkas-vadász meccsel. Talán azért, mert az állati sztoriban ki, ki vérmérséklete, vadászat iránti ellen- vagy rokonszenve alapján foglalt állást, egymás szavába vágva lehetett vitázni.

A Szentendrén állati tulajdonságokat villogtató kerékpáros ügye azonban nem vitaképes, itt a pro mellett nehéz kontra érveket sorolni, a férfiú aligha hivatkozhat nehéz gyerekkorára, idegkimerültségre, a hölgy által elkövetett verbális abúzusra.

Ettől függetlenül azért több szót, tiltakozást, a tettes koordinátáinak pontosabb meghatározását is megérdemelné az eset. Különösen annak a fényében, hogy a közvélemény harciasabb része szóda nélkül itta volna a balf.sz vadász vérét. Persze régi igazság, hogy cuki állatokkal – akár ragadozókkal – mindent jobban el lehet adni, még a híreket is. De reménykedjünk, hogy azért szentendrei ökölharc is komolyabb hullámokat fog vetni!

Van még idő felzárkózni a farkaskaland mellé.