Joe Biden letagadta a négyéves unokáját

Joe Biden, elnök, Egyesült Államok, fura, vicces
WASHINGTON, DC - JUNE 24: U.S. President Joe Biden addresses the Supreme Court’s decision on Dobbs v. Jackson Women's Health Organization to overturn Roe v. Wade June 24, 2022 in Cross Hall at the White House in Washington, DC. The Court's decision in Dobbs v Jackson Women's Health overturns the landmark 50-year-old Roe v Wade case and erases a federal right to an abortion. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Annyira szenilis lenne az amerikai elnök, hogy ne emlékezne az unokájára vagy ez csak egy újabb kegyetlenkedés a részéről?
Vágólapra másolva!

Joe Biden elnök pár napja hamisan azt állította, hogy mindössze hat unokája van, figyelmen kívül hagyva ezzel Hunter Biden házasságon kívüli gyermekét, Navy Joan Roberts-t.

Hunter Biden balkézről született gyermeke anyjának, a korábban sztriptíztáncos Lunden Roberts-nek Hunter jelenleg is gyerektartást fizet

– noha folyamatban van egy bírósági eljárás a kifizetések csökkentésére.

A négyéves kis Navy Joan-t nemes egyszerűséggel ignorálta az amerikai elnök, amikor a "Vidd el a gyerekedet a munkahelyedre" napot tartották a Fehér Házban.

– mesélt az unokáiról Biden a gyerekeknek kint a Fehér Ház előtt. „Hogy egészen pontos legyek, pont most hívtam fel őket, de csak egyikőjük vette fel.”

Az elnök beszédében később név szerint is említette unokáit, egyértelműen kihagyva a kis Navy Joan-t.

Decemberben a házasságon kívül született gyermek anyjának ügyvédei indítványt nyújtottak be a gyermek vezetéknevének Bidenre való megváltoztatására, mondván: „A Biden név ma már egyet jelent azzal, hogy jól képzett, sikeres, pénzügyileg stabil és politikailag erős.”

Hunter ügyvédei azonban azon az állásponton vannak, hogy nincs „szigorú bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az ilyen kérés a gyermek mindenek felett álló érdekét szolgálja". A kis Navy Joan tehát egyelőre nem bízhat abban, hogy apja a nevére veszi, a nagypapája giccses beszédébe pedig valószínűleg ezért nem férhetett bele még említés szintjén sem.

Persze azon sem lennénk meglepődve, ha Biden unokáiról szóló beszéde mögött nem az a kegyetlenség állna, hogy kitagadnak egy négyéves kislányt a családból, akihez ennek a híre majd biztosan eljut, ha nagyobb lesz, hanem egyszerűen csak annyi, hogy az amerikai elnök már annyira szenilis, hogy a saját unokáira sem emlékszik.