Karácsony csődről beszél, majd félmilliárdot fizet a tanácsadóinak

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
Amit a főpolgármester művel, arra nehéz szavakat találni. Most mégis megpróbálom.
Vágólapra másolva!

2019.11.05. volt az a nap, amikor megalakult a már Karácsony Gergely fémjelezte fővárosi közgyűlés. Ott voltam és azt hittem, hogy egy időutazáson veszek részt.

Csak kapkodtam a fejem, amikor jöttek az arcok és röpködtek a nevek. Draskovics Tibor, Lakos Imre, Nemes Gábor, Gál J. Zoltán, Katona Tamás, Kolber István, Bodnár Zoltán, Atkári János és Török Zsolt. Csak néhány név azok közül, akik Gyurcsány fontos emberei voltak a kormányzása idején és azonnal pozíciót kaptak az új városvezetéstől.

Már ekkor sejtettem, hogy ez nem lesz olcsó mulatság nekünk, fővárosiaknak. A megérzésem be is jött, ugyanis a 200 milliárdos Tarlós István által felhalmozott vagyont eltapsolták kb. 3 év alatt.

Gyurcsány emberei egyre éhesebbek lettek, jöttek újabb régi arcok. Mártha Imre vagy Korányi Dávid. Mindegyiket onnan könnyű felismerni, hogy a munkát nem, viszont a pénzt azt nagyon szeretik.

Végül elérkeztünk Karácsony Gergely tanácsadóihoz.

A politikai nagyvadnak 42 tanácsadója van, akik éves szinten majdnem félmilliárd forintba kerülnek az adófizetőknek. Mindez ugyanakkor történik, amikor Karácsony arról rinyál állandóan, hogy Budapest csődbe megy, meg a kormány kivérezteti a fővárost.

Az pedig már külön hab a tortán, hogy Karácsony 42 tanácsadója arra sem volt képes, hogy egy kalácsszeletelést levezényeljen normálisan. Vagy lehet, hogy inkább az a helyzet, hogy a karácsonyi balfékséget 100 tanácsadó sem tudná kompenzálni?