A Sports Illustrated tövig nyalt a radikális baloldalnak, amikor a transznemű popsztárt, Kim Petras-t tette a magazin címlapjára. Jóérzésű fogyasztók azonban, akárcsak a Bud Light esetében, nem tűrték szó nélkül a történteket.

Ezen a héten a Sports Illustrated egy fürdőruhás sorozatot ad ki négy különböző címlapmodellel: Megan Fox, Kim Petras, Martha Stewart és Brooks Nader.

A magazin szerint a német származású Petrast „a történelem első transznemű nőjeként tapsolták meg, amikor elnyerte a legjobb popduó előadásért járó Grammy-díjat a Sam Smith-szel közös »Unholy« című dalért".

Nagyon izgatott voltam, amikor felhívtak, hogy szerepeljek a Sports Illustratedben" – mondta Petras, hozzátette: 

Sok ikonikus ember csinálta ezt korábban, szóval nagy álmom vált valóra."

Petras lehet, hogy izgatottan várja, hogy a Sports Illustrated fürdőruhás címlapján szerepeljen, de a magazin jelenlegi – és most már talán korábbi – olvasói nem annyira lelkesek.

Remélem, az emberek azt veszik ebből, hogy nagyon dögösen nézek ki, és a Sports Illustrated király"  

– nyilatkozta a transznő.

Néhány olvasónak talán ez jön majd le Petras megjelenéséből, mások viszont – ez a valószínűbb – ugyanazt az utat fogják követni, amit a korábbi Bud Light-ivók.

Ismert: a sörmárka szakítva a korábbi imidzsével egy transznemű nővel reklámozzák a termékeiket. A cég eladásai a múlt héten több mint 23 százalékkal esett vissza a tavalyi szinthez képest.