Úgynevezett palesztinbarát tüntetők tömege lepett el egy londoni zsinagógát az Izrael-ellenes tüntetések közepette a fegyverszüneti napon (a fegyverszünet napját, angolul: Armistice Day minden évben november 11-én tartják az első világháborút lezáró compiègne-i fegyverszüneti egyezmény aláírásának emlékére) szombaton, miközben zsidó családok rendőri kíséretet kértek, hogy ki tudjanak menekülni a zsinagógából.

A közösségi médiában szombaton közzétett felvételek szerint London északnyugati részén, a St. John's Wood-i Abbey Roadon lévő zsinagógát palesztin zászlókat lengető, zöld füstölgő fáklyákat használó és kiabáló férfiak csoportjai ostromolták, miközben autók menekülnek a zsidó imahelyről.

Az Antiszemitizmus Elleni Kampány (Campaign Against Antisemitism) nevű szervezet a közösségi médiában közölte, hogy "több jelentést" is kapott arról, hogy a szombati tüntetés során zsidó családokat vettek célba Izrael-ellenes aktivisták.

"Természetesen a zsidó közösség retteg. Tudomásunk van arról, hogy zsidó családokat célba vettek a zsinagógából kifelé menet, és több jelentést kaptunk arról, hogy a rendőrségnek csoportosan kellett elkísérnie a híveket a saját biztonságuk érdekében" - mondta a jótékonysági szervezet szóvivője.

Hozzátették:  a plakátokon olyan szlogenek és képek voltak láthatóak, amelyek a náci Németországban is megállták volna a helyüket.

Még mindig élnek holokauszt-túlélők itt Londonban. Meddig kell még nekik és sok más zsidónak a saját városunkban tűrniük ezt a hétről hétre megmutatkozó antiszemitizmust?

A Metropolitan Police közölte, hogy vizsgálják a zsinagógánál történt incidenst.

Eközben a Rebel Media által közzétett felvételeken egy tüntető azt mondta Izraelről:

Hitler tudta, hogyan kell bánni ezekkel az emberekkel.