Fél év alatt 225 milliót fektettek be

Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Vágólapra másolva!
Az Oszkó Péter által vezetett, üzleti angyalokból álló Power Angelshöz 5 új befektető csatlakozott, a cég törzstőkéje közel félmilliárd forintra emelkedett. A szervezet fél éves működése alatt 6 befektetésről kötött megállapodást és összesen 225 millió forintot helyezett ki.
Vágólapra másolva!

Vállalkozói, befektetői és tanácsadói tapasztalattal rendelkező üzleti angyalok csatlakoztak a többek között Balogh Péter, Késmárki László, illetve Oszkó Péter nevével fémjelzett Power Angels csapatához. Az új tagok között van például Héjja Róbert, aki korábban az Argus Capital partnereként volt aktív a magántőke befektetések piacán, vagy Botond Szabolcs, aki számos technológiai vállalkozás alapítója, és az OXO cégcsoporttal már egyébként is volt közös befektetése a KitchenBoxban.

Ezáltal nagyjából duplájára, közel félmilliárd forintra nőtt a Power Angels tőkéje.

A vállalkozás működése első hat hónapjában hat befektetésről kötött megállapodást.

Akik kaptak a 225 millióból

A SpringTab 150 ezer eurót kapott az Angelstől, és ugyanekkora társbefektetést a Conor Fundtól. A startup a tartalomszolgáltatók és az e-kereskedelmi vállalkozások számára kínál pontosan célzott analitikai és egyénre szabott megoldásokat a közösségi médiából nyerhető információk alapján.

A mesterséges intelligencia alapú fotóválogató és rendszerező megoldást fejlesztő Picturesqe startupba az austini International Accelerator kisebb összegű befektetése mellett 150 ezer dollárt invesztált a magyar cég.

A natív tartalmak közösségi megosztásait katalizáló BrandVee 75 ezer fontos befektetést kapott az angyaloktól, a londoni Collider csapatának hasonló összegű invesztíciója mellett.

A töltés nélküli design hardver technológiák piacán aktív Liber8Tech 50 millió forintot kapott. A Power Angels jelenleg is tárgyal intézményi befektetőkkel további nagyobb összegű tőkeemelésekről.

Az AeroGlassba, amely szemüveges hardver alapra fejlesztett kiegészítésekkel és speciális szoftverekkel nyújt vizuális információkat gyakorló pilóták számára, 150 ezer dollárt fektetett a cég. Ezt egy nemzetközi angyal kör további 150 ezer dollárral egészített ki.

Az élettudományok területén aktív kutatók publikációs tevékenységét segítő HubSiencet indulásként 20 millió forintos összeggel támogatja az Angels.

Még 20 hasonlót terveznek

A 6 startupot a Power Angels csapata 500 cég és projekt közül választotta ki. „Év végéig még egy további tőkeemelést tervezünk és annak forrásait is számításba véve nagyságrendileg 20 hasonló jellegű befektetést tervezünk lezárni" – ismertette a jövőbeli terveket Oszkó Péter.