[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
gazdasági válságelbocsátásmunkanélküliségBosch

Tízezer munkahelyet szüntet meg a Bosch

2009.09.15., 14:35|Utolsó módosítás:2009. 09. 15., 16:41|

A Magyarországon is jelen levő Robert Bosch német járművillamossági cég az idén összesen 10 ezer embert tervez elbocsátani, és további 100 ezer dolgozóját rövidített munkaidőben foglalkoztatja az autóipari termelés visszaesése miatt - mondta kedden Franz Fehrenbach, a cég vezérigazgatója. Magyarországon nem tervez leépítést a cég.

Az elbocsátások után a Bosch mintegy 270 ezer embert foglalkoztat majd világszerte. A cég az idén komoly veszteséggel zár, a bevétele közel 15 százalékkal 38 milliárd euróra esik.

Franz Fehrenbach mindazonáltal bizakodó, azzal számol, hogy a vállalat bevétele már nőni fog a negyedik negyedévben. Hozzátette: a cég teljesítménye csak 2011 után éri el a 2007. évi, recesszió előtti szintet.

Májusban a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója, Thomas Beyer azt mondta, hogy Magyarország a Bosch számára az egyik legfontosabb külföldi helyszín, több mint 7 ezres munkaerővel és 1,5 milliárd eurós forgalommal.

Ficzere Ferenc, a Bosch csoport regionális kommunikációs igazgatója az MTI-nek kedden elmondta, a magyarországi Bosch csoport vállalatai a szükséges intézkedéseket már korábban megtették, és bíznak benne, hogy további csoportos létszámleépítésre nem lesz szükség.

A Bosch csoport Magyarországon miskolci, budapesti, egri, hatvani telephelyein több mint 7000 embert foglalkoztat.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalat-csoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Ma 12 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »